«Νοητικός οργασμός»: Το τρικ για την επίτευξη της απόλυτης σεξουαλικής απόλαυσης

«Νοητικός οργασμός»: Το τρικ για την επίτευξη της απόλυτης σεξουαλικής απόλαυσης

Όταν μυαλό και σωματική διέγερση συνδυάζονται αρμονικά

Υπάρχει τρόπος να επιτευχθεί οργασμός μόνο με τη σκέψη; Τη σκέψη ενός συντρόφου, του ίδιου του σεξ ή ό,τι διεγείρει τελικά κάποιον;

Η απάντηση είναι ναι. Ο «νοητικός οργασμός», όπως αποκαλείται συχνά, δεν είναι καινούρια ιστορία. Έχει συζητηθεί στο ινδικό ταντρικό σεξ και στην κινεζική ταοϊστική γιόγκα, τεχνικές που επιστρατεύουν αμφότερες τις βασικές αρχές του οργασμού με το μυαλό.

Τι είναι; Ορίζεται ως η συνεργασία της σωματικής διέγερσης, των ορμονικών επιπέδων και της πνευματικής ετοιμότητας ώστε να επιτευχθεί ένας οργασμός που βιώνεται σωματικά και νοητικά.

Πρόκειται μάλιστα για τεχνική που επιβεβαιώνεται ερευνητικά. Όπως ισχυρίζεται ο ακαδημαϊκός Barry Komisaruk, «τα κέντρα απόλαυσης στον εγκέφαλο που συνδέονται με τον οργασμό φωτίζονται σε γυναίκες που σκέφτονται τον οργασμό με τον ακριβώς ίδιο τρόπο που φωτίζονται σε γυναίκες που φτάνουν σε οργασμό μέσω πιο παραδοσιακών τρόπων».

Η στρατηγική περιλαμβάνει πολύ πειραματισμό και εξερεύνηση των τρόπων ερωτικής διέγερσης και απόλαυσης. Κι εδώ εδράζεται ένα καλό μέρος του «νοητικού οργασμού», η ίδια η πορεία είναι μια ανταμοιβή.

«Πολλές γυναίκες χρειάζονται εσωτερική διέγερση ή μια συγκεκριμένη σεξουαλική στάση για να βιώσουν οργασμό», λέει χαρακτηριστικά η ειδικός στη σεξουαλική λειτουργία Rebecca Engel, εξηγώντας πως ο νοητικός οργασμός δεν επιτυγχάνεται μόνο μέσω διαλογισμού.