Κορονοϊός: Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε την χαλάρωση του lockdown

Κορονοϊός: Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε την χαλάρωση του lockdown

Σταδιακή η άρση των περιορισμών σε εστίαση, λιανεμπόριο, σχολεία

Η κυβέρνηση Ντράγκι ενέκρινε σήμερα 21 Απριλίου την χαλάρωση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό σε όλη την Ιταλία.

Επιβεβαιώνεται, ότι στις περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί «κίτρινη ζώνη», από τις 26 Απριλίου ξανανοίγει η εστίαση, με δυνατότητα να τρώνε κανονικά οι πελάτες στα τραπέζια των εστιατορίων. Προς το παρόν όμως, το μέτρο αυτό αφορά μόνον τους ανοικτούς χώρους.

Στα σχολεία, επιστρέφουν στις αίθουσες όλοι οι μαθητές του γυμνασίου, ενώ στα λύκεια αρχικά θα γυρίσει στις τάξεις του το 60% των μαθητών, με στόχο να μπορέσουν να προστεθούν σταδιακά και όλοι οι υπόλοιποι.

Στις 15 Ιουνίου θα ξαναλειτουργήσουν τα εκθεσιακά κέντρα, ενώ από την επόμενη εβδομάδα θα επιτραπεί η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και στις «κόκκινες ζώνες», αλλά μόνο με ραντεβού.

Ένταση, σύμφωνα την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, επικράτησε σε ότι αφορά την απόφαση για την νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας. Ο Μάριο Ντράγκι αποφάσισε, ότι θα πρέπει να συνεχίσει να ισχύει από τις 10:00 το βράδυ μέχρι τις 5:00 το πρωί. Η Λέγκα προσπάθησε- χωρίς να το πετύχει- να εξασφαλίσει μια ώρα επιπλέον ελεύθερης κυκλοφορίας, με έναρξη της απαγόρευσης στις 11:00 το βράδυ.

Τελικά, το κόμμα του Ματέο Σαλβίνι έκανε γνωστό, ότι η χαλάρωση αυτή των μέτρων προστασίας από τον covid 19 δεν τους ικανοποιεί και ότι, κατά συνέπεια, επέλεξαν να ακολουθήσουν την οδό της αποχής.

Παρακαλούμε περιμένετε ...