Οι 6 στους 10 Ιταλούς εγκρίνουν τη στάση του Ντράγκι προς τον Ερντογάν

Οι 6 στους 10 Ιταλούς εγκρίνουν τη στάση του Ντράγκι προς τον Ερντογάν

Το 23% θα ήθελε να είναι ακόμη πιο αυστηρός έναντι του Προέδρου της Τουρκίας

Στο πλευρό του Μάριο Ντράγκι στέκεται η συντριπτική πλειοψηφία των Ιταλών, όσον αφορά τη στάση του προς τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τις δηλώσεις με τις οποίες τον χαρακτήρισε «δικτάτορα».

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα της εταιρίας Swg, to 38% των Ιταλών εγκρίνει τη στάση του πρωθυπουργού, ενώ το 23% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι «θα μπορούσε να είναι ακόμη αυστηρότερος» έναντι του Προέδρου της Τουρκίας. Αντιθέτως, μόλις το 18% απαντά ότι «είναι λάθος, διότι με τον τρόπο αυτό τίθενται σε κίνδυνο οι σχέσεις με την Τουρκία» και το 21% δεν είναι σε θέση να εκφέρει γνώμη.

Σε ότι αφορά την κατάσταση στην Λιβύη, το 69% του στατιστικού δείγματος είναι της άποψης, ότι πρέπει να ασκηθούν εντονότερες πιέσεις επί της κυβέρνησης της Τρίπολης, για να βελτιωθεί η κατάσταση των ξένων προσφύγων και μεταναστών στην βορειοαφρικανική αυτή χώρα, ενώ 21% δεν έχει μια σαφή γνώμη και το 10% είναι αντίθετο.

Στην ερώτηση τέλος, αν η Ιταλία πρέπει να αναλάβει πιο δυναμικό ρόλο στην βόρειο Αφρική, από οικονομικής και πολιτικής απόψεως, το 57% απαντά καταφατικά, το ενώ το 28% δεν έχει διαμορφώσει άποψη επί του θέματος και το 15% είναι αντίθετο.