Μπουρλά: Επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Pfizer στην Ευρώπη

Μπουρλά: Επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Pfizer στην Ευρώπη

Ο συνολικός αριθμός που θα παραδοθεί στην ΕΕ ανέρχεται στα 600 εκατομμύρια

Την αμέριστη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει η Pfizer/BioNtech, η οποία θα δώσει επιπλέον 100 εκατ. δόσεις εμβολίου για τον κορονοϊό στα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) το 2021, όπως ανακοίνωσε τόσο η εταιρεία όσο και ο επικεφαλής της, Άλμπερτ Μπουρλά.

Η ανακοίνωση, όπως αναφέρεται, είναι αποτέλεσμα της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ασκήσει την επιλογή της να αγοράσει επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις βάσει της συμφωνίας που υπεγράφη στις 17 Φεβρουαρίου 2021. Με αυτόν τον τρόπο, ο συνολικός αριθμός δόσεων που θα παραδοθούν στην ΕΕ ανέρχονται στα 600 εκατομμύρια.

«Τηρούμε την δέσμευση να κινηθούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με ασφάλεια για να παρέχουμε το εμβόλιο σε περισσότερους πολίτες την Ευρώπη την ώρα που ο κορονοϊός σαρώνει την ήπειρο» δήλωσε ο Άλμπερτ Μπουρλά.

«Οι επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις θα βοηθήσουν στη επιτάχυνση των εκστρατειών εμβολιασμού σε ολόκληρη την ΕΕ. Σκοπεύουμε τώρα να παραδώσουμε συνολικά 600 εκατομμύρια δόσεις στην ΕΕ φέτος, που θα καλύψουν τα δύο τρίτα του πληθυσμού της» συμπλήρωσε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...