Πανικός στην Τουρκία για δωρεάν πατάτες και κρεμμύδια – Απίστευτες εικόνες

Πανικός στην Τουρκία για δωρεάν πατάτες και κρεμμύδια – Απίστευτες εικόνες

Οι εικόνες οδήγησαν τις αρχές στην απόφαση να διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό

Το απόλυτο πανδαιμόνιο δημιουργήθηκε στην πόλη Ούρφα της Τουρκίας όταν ήρθε η στιγμή να διανεμηθούν δωρεάν πατάτες και κρεμμύδια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, πλήθος κόσμος έτρεχε για να πάρει λίγα τρόφιμα και οι εικόνες από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν, οδήγησαν τις αρχές στην απόφαση να διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό.

Υπενθυμίζεται ότι ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει υποσχεθεί στους πολίτες ότι θα διανεμηθούν μέσα στο Ραμαζάνι εκατομμύρια τόνοι πατάτες και χιλιάδες τόνοι κρεμμυδιών για να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με ανεξάρτητες μελέτες, το ανεπίσημο ποσοστό ανεργίας φτάνει το 40%, παρά τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ένα μόλις 13%.

Σε τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, με δεκάδες νοικοκυρές, γυναίκες δήλωσαν ότι καθημερινά μαζεύουν λαχανικά που πετιούνται έξω από τους κάδους των σουπερμάρκετ.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ερκάν Αϊντίν, έδωσε μέσα στο τουρκικό κοινοβούλιο σοκαριστικά παραδείγματα αυξήσεων των τιμών των τροφίμων. «Πρωταθλητές στις αυξήσεις τα αυγά, το λάδι και το τυρί. Κατά 82% αύξηση στην τιμή των αυγών, κατά 52% το λάδι, κατά 40% το τυρί, ενώ απρόσιτο βασικό αγαθό χαρακτηρίζεται το ψωμί», είπε.

«Όταν μια οικογένεια 4 ατόμων τρώει μόνο ζυμαρικά, το ένα τρίτο του προϋπολογισμού τους πηγαίνει στα μακαρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος βουλευτής του CHP.