Τον απήγαγαν και τον σκότωσαν για να αντικαταστήσουν άλλο πτώμα σε κηδεία

Τον απήγαγαν και τον σκότωσαν για να αντικαταστήσουν άλλο πτώμα σε κηδεία

Ποια ήταν η επιθυμία του νεκρού

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μια πρωτοφανής ιστορία που εκτυλίχθηκε το 2017 στην Κίνα και αποκαλύφθηκε την προηγούμενη βδομάδα, με θύμα έναν άνδρα με σύνδρομο Down.

Αναλυτικότερα, ένας άνδρας από την πόλη Σανγουέι πριν πεθάνει από καρκίνο το 2017, είπε στην οικογένειά του ότι ήθελε παραδοσιακή ταφή. Όμως στη συγκεκριμένη περιοχή της Κίνας δεν επιτρέπεται η ταφή και είναι υποχρεωτική η αποτέφρωση των νεκρών.

Έτσι, η οικογένειά του προσέλαβε έναν άνδρα- τον Χουάνγκ- για να τους βρει ένα πτώμα που θα μπορούσε να αποτεφρωθεί στη θέση του συγγενούς τους. Αυτό που δεν γνώριζαν, ήταν ότι ο άνδρας που προσέλαβαν διέπραξε φόνο για να βρει τη σορό.

Όπως τονίζει το BBC, παρά το γεγονός ότι το περιστατικό έλαβε χώρα το 2017, έγινε γνωστό μόλις την προηγούμενη βδομάδα.

Ο Χουάνγκ εντόπισε το θύμα του στον δρόμο. Ήταν ένας άνδρας με σύνδρομο Down που μάζευε σκουπίδια. Τον έπεισε να μπει στο αυτοκίνητο και τον πότισε με αλκοόλ μέχρι να λιποθυμήσει. Στη συνέχεια έβαλε το θύμα σε φέρετρο και έπειτα από μέρες το παρέδωσε στην οικογένεια και πληρώθηκε 16.300 δολάρια.

Η οικογένεια αποτέφρωσε αυτό το φέρετρο, ενταφιάζοντας μυστικά τον συγγενή τους. Η αστυνομία χρειάστηκε πάνω από 2 χρόνια για να εξιχνιάσει την εξαφάνιση.

Η οικογένεια που τον προσέλαβε κρίθηκε ένοχη για προσβολή νεκρού, αλλά δεν επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης. Δεν είναι ξεκάθαρο αν τους επιβλήθηκε πρόστιμο.

Όσο για τον Χουάνγκ, καταδικάστηκε σε θανατική ποινή με αναστολή και άσκησε έφεση, η οποία απορρίφθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν διαπράξει άλλο έγκλημα σε δύο χρόνια, η ποινή του θα μετατραπεί σε ισόβια.