«Σαρώνει» τον πλανήτη ο κορονοϊός: Θλιβερά ρεκόρ σε Ινδία, Ταϊλάνδη και Αργεντινή

«Σαρώνει» τον πλανήτη ο κορονοϊός: Θλιβερά ρεκόρ σε Ινδία, Ταϊλάνδη και Αργεντινή

«Καλπάζει» η πανδημία

Υπό υγειονομική πολιορκία παραμένει το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, καθώς η πανδημία του κορονοϊού αφήνει τη θλιβερή της σφραγίδα σε μια σειρά από χώρες, οι οποίες -η μία μετά την άλλη- σπάνε τα αρνητικά ρεκόρ στους επιδημιολογικούς δείκτες.

Ινδία: Πάνω από 200.000 κρούσματα κορονοϊού για πρώτη φορά

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην Ινδία ξεπεράστηκε – για πρώτη φορά – το όριο των 200.000 κρουσμάτων κορονοϊού σε μια ημέρα.

Σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας, τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 200.739 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των μολύνσεων να ξεπερνά έτσι το όριο των 14 εκατομμυρίων (έχει πλέον φθάσει τις 14.074.564).

Το ίδιο διάστημα, οι θάνατοι άλλων 1.038 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στους 173.123 νεκρούς μέχρι εδώ.

Η Ινδία επανήλθε πριν από μερικές ημέρες στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης βάσει του αριθμού των καταγεγραμμένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ (31,4 εκατ.), ενώ ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα παραμένει ο τέταρτος βαρύτερος στον κόσμο, πίσω από αυτούς των ΗΠΑ, της Βραζιλίας και του Μεξικού.

Επί σχεδόν 10 ημέρες, ο αριθμός των κρουσμάτων που επιβεβαιώνονται εργαστηριακά σε ημερήσια βάση ξεπερνά τα 100.000. Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα πλησιάζουν πλέον το 1,5 εκατομμύριο (έχουν φθάσει τα 1.471.877).

Ταϊλάνδη: Αριθμός ρεκόρ 1.543 νέων κρουσμάτων

Η Ταϊλάνδη κατέγραψε το 24ωρο που πέρασε 1.543 νέα κρούσματα του κορονοϊού, με τον αριθμό αυτό να σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη αύξηση σε μία ημέρα των προσβληθέντων από τον ιό και το τέταρτο ρεκόρ που καταγράφεται σε μια εβδομάδα εν μέσω ενός τρίτου κύματος της επιδημίας στη χώρα αυτή της νοτιοανατολικής Ασίας.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι κανένας θάνατος δεν καταγράφηκε στη διάρκεια του περασμένου 24ωρου.

Με τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα ο συνολικός αριθμός τους από τότε που ξέσπασε η πανδημία ανήλθε σε 37.453 στην Ταϊλάνδη, ενώ οι θάνατοι από την COVID-19 παρέμειναν στους 97.

Αργεντινή: 368 θάνατοι, ο βαρύτερος απολογισμός του τελευταίου τριμήνου

Αλλά και στην Αργεντινή η κατάσταση είναι δραματική. Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 368 ασθενείς με την COVID-19, ημερήσιος απολογισμός που είναι ο βαρύτερος από την 18η Ιανουαρίου, όταν είχαν καταγραφεί 425 θάνατοι.

Το ίδιο διάστημα, επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 25.157 κρούσματα του SARS-CoV-2· πρόκειται για την έκτη φορά σε εννιά ημέρες που οι μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό ξεπέρασαν τις 20.000.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού ανέρχεται ως εδώ σε 58.542 νεκρούς επί συνόλου 2.604.157 κρουσμάτων, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Αναφερόμενη στην έξαρση των μολύνσεων, η υπουργός Υγείας Κάρλα Βιτσότι κάλεσε τους πολίτες να μένουν σπίτι και να βγαίνουν μόνο αν είναι χρειάζεται να πάνε στην εργασία τους, να πάνε τα παιδιά στο σχολείο ή αν είναι «απόλυτη ανάγκη».

Σε ό,τι αφορά την εκστρατεία ανοσοποίησης στην Αργεντινή, που άρχισε την 29η Δεκεμβρίου, έχουν χορηγηθεί μέχρι εδώ 5.874.864 δόσεις εμβολίων, σύμφωνα με τους αριθμούς του υπουργείου Υγείας.