Η Τουρκία κάλεσε τον πρεσβευτή της Ιταλίας για εξηγήσεις

Η Τουρκία κάλεσε τον πρεσβευτή της Ιταλίας για εξηγήσεις

Μετά τις δηλώσεις Ντράγκι περί «δικτάκτορα Ερντογάν»

Η Τουρκία κάλεσε τον πρεσβευτή της Ιταλίας στη χώρα στο υπουργείο Εξωτερικών, μετά το σχόλιο που έκανε νωρίτερα σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι για τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μεταδίδει το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Αυτό που πείραξε φυσικά περισσότερο τον Τούρκο πρόεδρο είναι η ατάκα του Ιταλού ομόλογού του περί «δικτάτορα». Φυσικά και οι σχέσεις των δύο πλευρών δοκιμάζονται, έπειτα από εκείνο το άσχημο περιστατικό με την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν κατά την επίσκεψή της με τον Σαρλ Μισέλ στην Άγκυρα.

Μισέλ: Λυπάμαι για την εικόνα που δόθηκε

Εξάλλου, τη λύπη του για το περιστατικό που συνέβη στην 'Άγκυρα κατά τη συνάντηση της ηγεσίας της ΕΕ με τον Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο LN24.

Όπως, επισημαίνεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ, ο Σαρλ Μισέλ ανέφερε ότι τη στιγμή που έφτασαν στην αίθουσα με την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, τοποθετήθηκαν με βάση το τουρκικό πρωτόκολλο, ενώ σημείωσε ότι υπήρξε συνάντηση προετοιμασίας ωστόσο «όχι με οπτικές λεπτομέρειες».

«Λυπάμαι βαθιά για την εικόνα που δόθηκε», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εξηγώντας ότι είχε την πεποίθηση πως αντιδρώντας θα δημιουργούνταν «πολύ πιο σοβαρό περιστατικό». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι εικόνες «δεν αντικατοπτρίζουν το πραγματικό περιεχόμενο της συνάντησης» και προσέθεσε ότι ο ίδιος και η πρόεδρος της Κομισιόν επί τρεις ώρες συνολικά προωθούσαν τις ευρωπαϊκές αξίες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...