Il Messaggero: Το νέο σχέδιο της Ιταλίας για Covid- free νησιά έχει ως πρότυπο την Ελλάδα

Il Messaggero: Το νέο σχέδιο της Ιταλίας για Covid- free νησιά έχει ως πρότυπο την Ελλάδα

Ο στόχος Ντράγκι ενόψει της τουριστικής περιόδου

Τα βήματα της Ελλάδας για το άνοιγμα του τουρισμού και την δημιουργία Covid- free νησιών ακολουθεί η Ιταλία, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας της Ρώμης, Il Messaggero.

Σύμφωνα με το άρθρο η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι εργάζεται με στόχο η επιχείρηση «Covid- free» νησιά να ξεκινήσει από τα τέλη του Απριλίου, ακολουθώντας το πρότυπο της χώρας μας, η οποία μέχρι τα μέσα Απριλίου αναμένεται να έχει εμβολιάσει τους κατοίκους των 69 πιο τουριστικών νησιών στο Αιγαίο.

Στόχος της ιταλικής κυβέρνησης είναι ο άμεσος εμβολιασμός των κατοίκων των πιο μικρών τουριστικών νησιών, μεταξύ των οποίων τα Κάπρι, Λίπαρι, Ίσκια, Πόντζα, Έλμπα και Προτσίντα.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα «το σχέδιο της ιταλικής κυβέρνησης για την προστασία των μικρότερων νησιών, που έχει ως σημείο αναφοράς εκείνο της Ελλάδας, έχει ήδη αρχίσει να διαμορφώνεται και βρίσκεται, σχεδόν, στο στάδιο της τελειοποίησης».

Τα νησιά στα οποία έχει δοθεί προτεραιότητα για τους εμβολιασμούς των κατοίκων τους είναι εκείνα που διαθέτουν επαρκώς εξοπλισμένα κέντρα υγείας, εξηγεί λίγο παρακάτω.

Όπως αναφέρεται, επίσης, η κυβέρνηση Ντράγκι στρέφει τις ελπίδες της στο εμβόλιο της Johnson&Johnson για τον εμβολιασμό των συγκεκριμένων κατοίκων, καθώς προβλέπει τη χορήγηση μόνο μίας δόσης.

Από την πλευρά τους, οι Ιταλοί ξενοδόχοι εμφανίζονται ικανοποιημένοι με αυτή την έκβαση, εκφράζοντας την ελπίδα ότι και πάλι η χώρα τους θα επιλεγεί ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός, και κυρίως από τους Αμερικανούς ταξιδιώτες.