Σάλος στα διεθνή ΜΜΕ για την αντιμετώπιση της προέδρου της Κομισιόν από τον Ερντογάν

Σάλος στα διεθνή ΜΜΕ για την αντιμετώπιση της προέδρου της Κομισιόν από τον Ερντογάν

Βίντεο-ντοκουμέντο με την απρέπεια να μην έχει προβλεφθεί θέση για της Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν

Τον γύρο του κόσμου κάνει βίντεο με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, να στέκεται όρθια και αμήχανη μπροστά στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς δεν είχε προβλεφθεί θέση για εκείνη στην αίθουσα συσκέψεων στο Προεδρικό Μέγαρο της Τουρκίας.

Στο βίντεο διακρίνεται η Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν να στέκεται όρθια, ενώ Μισέλ και Ερντογάν κάθονται στις μοναδικές πολυθρόνες που βρίσκονται στην αίθουσα. Ένα αμήχανο «εχμ» ακούγεται να λέει η πρόεδρος της Κομισιόν, μέχρις ότου να βρεθεί η λύση και να καθίσει σε έναν απομακρυσμένο καναπέ.

Η αντιμετώπιση της προέδρου της Κομισιόν από την Τουρκική Προεδρία προκάλεσε σάλο στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Όπως σχολιάζει η εφημερίδα Washington Post, “η Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν είναι η πρώτη γυναίκα ηγέτις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι κέρδισε και μια θέση στο πλευρό των Ερντογάν και Μισέλ”.

Γερμανός συντάκτης του Associated Press σχολίασε πως “αυτή η αμηχανία είναι ο νέος όρος για το πως δεν πρέπει να είναι η σχέση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας”. Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί η φράση “την έστειλαν στον καναπέ”, ενώ ο ιστότοπος Politico, ονόμασε το περιστατικό “Sofagate” – Η ημέρα με μία λέξη: “Εχμ” και έκανε λόγο για δεύτερης κατηγορίας συμπεριφορά προς την πρώτη γυναίκα πρόεδρο της Κομισιόν, που την εκτόπισαν στον καναπέ.

Δείτε το βίντεο: