Αίγυπτος : Φαντασμαγορική παρέλαση για τη μεταφορά των Φαραώ στο νέο μουσείο

Αίγυπτος : Φαντασμαγορική παρέλαση για τη μεταφορά των Φαραώ στο νέο μουσείο

Δείτε τις εικόνες

22 βασιλικές μούμιες και 17 σαρκοφάγοι στην Αίγυπτο μεταφέρθηκαν στο νέο μουσείο. Οι κάτοικοι του Καΐρου έγιναν μάρτυρες μιας ιστορικής πομπής, παρακολουθώντας το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός.

Από καιρό οι αρμόδιες αρχές ετοίμαζαν μια πομπή αντάξια της ιστορίας. Οι μούμιες και οι σαρκοφάγοι μεταφέρθηκαν από το Αρχαιολογικό Μουσείο στην πλατεία Ταχρίρ στο νέο μουσείο,
έκτασης 135.000 τ.μ. στην περιοχή Φουστάτ του παλαιού Καΐρου, σχετικά κοντά στο ελληνορθόδοξο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου.

Η πόλη ήταν φωτισμένη, ενώ ειδικό φως υπήρχε στα κτήρια από τα οποία πέρασαν τα πανάρχαια εκθέματα. Κάθε μούμια τοποθετήθηκε σε ειδική κάψουλα με άζωτο για να εξασφαλιστεί η προστασία της και οι κάψουλες μεταφέρθηκαν πάνω σε ειδικά οχήματα που έχουν σχεδιαστεί για να τις κρατούν σταθερές χωρίς κραδασμούς.

1
σχόλιο
  1. avatar ΓΕΩΡΓΊΑ ΑΝΑΔΡΑΝΙΣΤΑΚΗ

    Χωρίς αμφιβολία ότι ήταν ένα από τα καλύτερα θεάματα πού έχουμε δει. Η Αίγυπτος είναι χωρίς αμφιβολία μια από τις καλύτερες χώρες με μεγάλη ιστορία ακόμη και τώρα έχει να δείξει ιστορία που λίγοι λαοί έχουν ΕΛΛΆΔΑ ΑΊΓΥΠΤΟΣ ΚΑΙ ΚΊΝΑ ΕΊΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΊΑ ΤΟΥ ΚΌΣΜΟΥ

Παρακαλούμε περιμένετε ...