ΗΠΑ: Σε κρίσιμη κατάσταση δύο φρουροί του Καπιτωλίου μετά την επίθεση – Σκοτώθηκε ο δράστης

ΗΠΑ: Σε κρίσιμη κατάσταση δύο φρουροί του Καπιτωλίου μετά την επίθεση – Σκοτώθηκε ο δράστης

Αστυνομικοί πυροβόλησαν τον οδηγό του οχήματος

Η αναστάτωση συνεχίζεται έξω από το Καπιτώλιο στις ΗΠΑ, έπειτα από την επίθεση ενός οχήματος πάνω σε φρουρούς. Οι τελευταίες πληροφορίες, που μεταδίδει το BNB, είναι ότι οι δύο αστυνομικοί είναι σοβαρά τραυματισμένοι και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι δύο αστυνομικοί, μέλη της υπηρεσίας του Καπιτωλίου, τραυματίστηκαν αφού παρασύρθηκαν από ένα όχημα κοντά στο συγκρότημα που στεγάζει το Κογκρέσο.

Ο ύποπτος σκοτώθηκε, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ, καθώς τον πυροβόλησαν οι αστυνομικοί.

Το συμβάν σημειώθηκε στην είσοδο Νορθ Μπαρικέιντ του Καπιτωλίου.

Ο δράστης, αφού έπεσε πάνω στους δύο φρουρούς, εν συνεχεία βγήκε με μαχαίρι έξω από το αυτοκίνητό του και τότε τον πυροβόλησαν οι άλλοι αστυνομικοί και τον τραυμάτισαν θανάσιμα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Βουλευτές και γερουσιαστές δεν βρίσκονταν στο Καπιτώλιο, αφού το Κογκρέσο αυτήν την εβδομάδα δεν συνεδριάζει, λόγω των διακοπών του καθολικού Πάσχα. «Ακόμη προσπαθούμε να μάθουμε τι συνέβη», ανέφερε μέσω του Twitter ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, ευχαριστώντας την αστυνομία.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επίσης δεν βρισκόταν στην Ουάσινγκτον. Νωρίτερα το απόγευμα είχε αφιχθεί στο Καμπ Ντέιβιντ, την εξοχική κατοικία των Αμερικανών προέδρων στο Μέριλαντ.