Τόκιο: Στον… αέρα η Ολυμπιακή πρόκριση καταδύσεων μετά τη ματαίωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Τόκιο: Στον… αέρα η Ολυμπιακή πρόκριση καταδύσεων μετά τη ματαίωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Ήταν προγραμματισμένο να γίνει από 18 έως 23 Απριλίου

Σε δυσάρεστη θέση βρίσκονται δεκάδες καταδύτες (μεταξύ αυτών και τριών Ελλήνων), που θέλουν διεκδικήσουν ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς η FINA αποφάσισε να ακυρώσει το μίτινγκ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στην ιαπωνική πρωτεύουσα από 18 έως 23 Απριλίου.

Ο αγώνας αυτός θα λειτουργούσε ως test event, αλλά παράλληλα θα έδινε και τις τελευταίες προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς, που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι, με καθυστέρηση ενός χρόνου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η διεθνής ομοσπονδία επιρρίπτει την ευθύνη της ακύρωσης στους Ιάπωνες διοργανωτές, τους οποίους κατηγορεί ότι «δεν έλαβαν τα μέτρα που ήταν απαραίτητα για μία επιτυχή και δίκαιη διοργάνωση».

Όπως τονίζεται στο ert.gr επιστολή που απέστειλε στις εθνικές ομοσπονδίες, η FINA υποστηρίζει ότι οι διοργανωτές δεν παρέχουν επαρκείς εγγυήσεις για την υγεία και την προστασία των αθλητών που θα συμμετείχαν στο μίτινγκ. Αναφέρει επίσης ότι υπάρχουν προβλήματα με την έκδοση βίζα από τις πρεσβείες της Ιαπωνίας σε αρκετές χώρες, ότι οι διοργανωτές ζητούν από τη FINA να καλύψει το κόστος των επιπλέον μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού και ότι η θέσπιση υποχρεωτικής τριήμερης καραντίνας δημιουργεί προβλήματα στις αποστολές που είχαν ήδη προχωρήσει σε κρατήσεις.

Η FINA σκοπεύει να αναζητήσει άλλη τοποθεσία για τη διεξαγωγή του αγώνα, σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Από ελληνικής πλευράς, στο προ-ολυμπιακό μίτινγκ του Τόκιο επρόκειτο να συμμετάσχουν οι Νίκος Μόλβαλης, Θάνος Τσιρίκος και Θεόφιλος Αυθίνος.