Σοκαριστικό βίντεο άγριου ξυλοδαρμού γυναίκας στο κέντρο της Νέας Υόρκης

Σοκαριστικό βίντεο άγριου ξυλοδαρμού γυναίκας στο κέντρο της Νέας Υόρκης

Η ασιατικής καταγωγής 65χρονη δέχθηκε βίαια χτυπήματα στο κεφάλι από άγνωστο

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανήρτησε σήμερα στον λογαριασμό της στο Twitter το βίντεο με έναν άνδρα να χτυπάει βίαια μια γυναίκα ασιατικής καταγωγής χθες στο κέντρο του Μανχάταν, ζητώντας πληροφορίες με στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψή του δράστη.

Πρόκειται για το τελευταίο περιστατικό μιας σειράς βίαιων επεισοδίων με θύματα πρόσωπα ασιατικής καταγωγής, τα οποία συγκλονίζουν τις ΗΠΑ. Στα πλάνα, τα οποία κατέγραψαν κάμερες κλειστού κυκλώματος λίγο πριν από το μεσημέρι, από το εσωτερικό ενός κτιρίου, που βρίσκεται κοντά στην Τάιμς Σκουέρ, διακρίνεται μια γυναίκα, ηλικίας 65 ετών, σύμφωνα με την αστυνομία, να περπατάει, όταν, ξαφνικά, ένας άνδρας την πλησιάζει, τη ρίχνει στο έδαφος, κατόπιν την κλωτσάει αρκετές φορές στο κεφάλι, προτού τελικά απομακρυνθεί.

Στο βίντεο διακρίνεται επίσης ένας άλλος άνδρας, που παρακολουθεί τη σκηνή από το εσωτερικό του κτιρίου και λίγο μετά άλλος ένας. Καθώς ο δράστης απομακρύνεται, ο ένας από τους άνδρες κλείνει την πόρτα του κτιρίου, χωρίς να κάνει καμία κίνηση για να βοηθήσει τη γυναίκα, που παραμένει πεσμένη στο πεζοδρόμιο.

Το θύμα, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει διευκρινιστεί, νοσηλεύεται με κάταγμα στη λεκάνη και πολλαπλά τραύματα, ανέφερε η αστυνομία. Η κατάστασή της είναι σταθερή. Ο δράστης έβρισε τη γυναίκα με προσβολές κατά της ασιατικής καταγωγής της, διευκρίνισε η αστυνομία. Την έρευνα έχει αναλάβει η ειδική μονάδα ρατσιστικών εγκλημάτων.

Είναι η ίδια μονάδα που αναζητά έναν άνδρα, ο οποίος χτύπησε μια γυναίκα, μέσα σε σταθμό μετρό του Μανχάταν, το Σάββατο, λίγο πριν από τις 21.00 το βράδυ. Η γυναίκα δεν υπέστη κάποιον σοβαρό τραυματισμό. Και σε αυτήν την περίπτωση, ο δράστης επιτέθηκε λεκτικά εναντίον της με αντι-ασιατικές προσβολές, είπε ένας εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

Η Νέα Υόρκη, όπως και άλλες αμερικανικές μητροπόλεις, καταγράφει αύξηση των εγκλημάτων σε βάρος ατόμων ασιατικής καταγωγής τους τελευταίους μήνες. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ενίσχυσε την παρουσία της στις συνοικίες με ασιατικό πληθυσμό και εθελοντές κάνουν περιπολίες για να καθησυχάσουν τους κατοίκους αυτών των περιοχών.

Η Νέα Υόρκη μετρά πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους ασιατικής καταγωγής. Μονάχα την εβδομάδα 15ης-21ης Μαρτίου, η αστυνομία κατέγραψε εννέα εγκλήματα «με κίνητρο το μίσος» έναντι τριών την ίδια περίοδο το 2020, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.