Κορονοϊός: Στην αγορά σύντομα το ρωσικό εμβόλιο για εμβολιασμό ζώων

Κορονοϊός: Στην αγορά σύντομα το ρωσικό εμβόλιο για εμβολιασμό ζώων

Η παρουσίαση του θα γίνει στις 20 Απριλίου

Το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού για τον εμβολιασμό των ζώων θα παρουσιασθεί τον Απρίλιο, ωστόσο οι προπαραγγελίες μπορούν να γίνονται από τώρα, γράφει το περιοδικό της ρυθμιστικής εποπτικής αρχής αγροτικού τομέα (Rosselchoznadzor), «Κτηνιατρική και ζωή».

«Το κτηνιατρικό αυτό σκεύασμα ανέπτυξαν επιστήμονες του Ομοσπονδιακού Κέντρου Προστασίας της Υγείας των Ζώων, το οποίο υπάγεται στην Rosselchoznadzor. Το εμβόλιο βρίσκεται στην φάση της καταχώρησης για έγκριση και θα κυκλοφορήσει στην αγορά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ήδη ξεκίνησαν οι προπαραγγελίες του νέου σκευάσματος», γράφει το περιοδικό.

Η παρουσίαση του εμβολίου από τη Ρωσία προγραμματίζεται να γίνει στις 20 Απριλίου, αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Νωρίτερα, η Rosselchoznadzor είχε ανακοινώσει ότι τον Απρίλιο θα είναι έτοιμη να ανακοινώσει την ανάπτυξη του δικού της εμβολίου για ζώα με την ονομασία «Carnivac-Cov».

Όπως είχε δηλώσει τότε η σύμβουλος του επικεφαλής της Rosselchoznadzor Γιούλια Μελάνο, το εμβόλιο για τον εμβολιασμό των ζώων διαφέρει από το εμβόλιο που χρησιμοποιείται για τον εμβολιασμό των ανθρώπων. Σύμφωνα με την Μελάνο, το «Carnivac-Cov» δείχνει να έχει αποτελεσματικότητα 100%, αλλά προς το παρόν δεν μπορεί να προσδιορισθεί η διάρκειά της.