Φιλιππίνες: Εντοπίστηκε για πρώτη φορά το βραζιλιάνικο παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού

Φιλιππίνες: Εντοπίστηκε για πρώτη φορά το βραζιλιάνικο παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού

Σχεδόν 100 κρούσματα ενός εγχώριου παραλλαγμένου στελέχους

Οι αρχές των Φιλιππίνων ανακοίνωσαν σήμερα ότι εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη χώρα το βραζιλιάνικο παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού, ενώ επιβεβαίωσαν ότι έχουν εντοπιστεί περίπου 100 κρούσματα ενός άλλου, τοπικού παραλλαγμένου στελέχους.

Ένας Φιλιππινέζος που επέστρεψε στη χώρα του από τη Βραζιλία βρέθηκε θετικός στο παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού P.1, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Το υπουργείο επιβεβαίωσε επίσης ότι έχουν εντοπιστεί 98 κρούσματα του παραλλαγμένου στελέχους Ρ.3 το οποίο είχε πρωτοεμφανιστεί στις Φιλιππίνες νωρίτερα αυτό τον μήνα.

«Μέχρι στιγμής το Ρ.3 δεν θεωρείται ανησυχητικό καθώς τα υφιστάμενα στοιχεία δεν επαρκούν για να καταλήξουμε αν το στέλεχος αυτό θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία», εξήγησε το υπουργείο Υγείας όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Το υπουργείο ανακοίνωσε εξάλλου 5.000 νέα κρούσματα κορονοϊού το προηγούμενο 24ωρο, τον μεγαλύτερο αριθμό εδώ και περισσότερο από έξι μήνες. Συνολικά στη χώρα έχουν καταγραφεί 616.611 κρούσματα και 12.766 θάνατοι από covid-19.

Οι Φιλιππίνες, που έχουν το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων covid-19 στη νοτιοανατολική Ασία, είναι αντιμέτωπες με ένα νέο κύμα της επιδημίας, ενώ παράλληλα προσπαθούν να επιταχύνουν την εκστρατεία εμβολιασμού που ξεκίνησε την 1η Μαρτίου.