Απειλές κατά της ζωής τους δέχθηκαν 50 Γάλλοι βουλευτές

Απειλές κατά της ζωής τους δέχθηκαν 50 Γάλλοι βουλευτές

Είναι απ’ όλα τα κόμματα – Άγνωστο το κίνητρο του δράστη

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στη γαλλική Εθνοσυνέλευση από τις απειλές που δέχθηκαν βουλευτές. Ο πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, Ρισάρ Φεράν, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ενημερώσει τις δικαστικές αρχές, αφού περίπου 50 βουλευτές, απ’ όλα τα κόμματα, δέχτηκαν απειλές για τη ζωή τους.

Αυτά τα απειλητικά μηνύματα στάλθηκαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε βουλευτές όλου του πολιτικού φάσματος. Συνοδεύονται από φωτογραφίες, αλλά δεν είναι σαφές ούτε ποιος τις έστειλε, ούτε ποιο είναι το κίνητρο του δράστη, αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Σύμφωνα με μια κοινοβουλευτική πηγή, που είπε ότι «προφανώς» πρόκειται για πράξη κάποιου «ανισόρροπου», στο στόχαστρο μπήκαν μόνοι βουλευτές, τα ονόματα των οποίων ξεκινούν με τα γράμματα C ή M. Ο ένας από αυτούς, ο Σαρλ ντε Κουρσόν, είπε ότι το μήνυμα που έλαβε έφερε τον τίτλο «συμβολικός αποκεφαλισμός». «Κάποιες φορές, τα εγκλήματα ξεκινούν με λόγια ή εικόνες», σημείωσε.

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο οι βουλευτές να γίνονται στόχος απειλών ή προσβολών, κυρίως μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...