Κορονοϊός: «Απελευθερωμένος» δηλώνει μετά τον εμβολιασμό του ο Έλληνας CEO της Pfizer

Κορονοϊός: «Απελευθερωμένος» δηλώνει μετά τον εμβολιασμό του ο Έλληνας CEO της Pfizer

Ο 59χρονος Άλμπερτ Μπουρλά έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου που ανέπτυξε η εταιρεία της οποίας ηγείται

Την πρώτη από τις δύο συνολικά δόσεις του εμβολίου που ανέπτυξε η εταιρεία του κατά του κορονοϊού έκανε ο Άλμπερτ Μπουρλά, ο Έλληνας CEO της Pfizer.

Ο 59χρονος είχε πει τον περασμένο Δεκέμβριο, ότι θα περιμένει τη σειρά του για να κάνει το εμβόλιο, όταν ρωτήθηκε από το CNBC, αν θα εμβολιαστεί νωρίτερα, προκειμένου να δώσει το παράδειγμα και να ενισχύσει την εμπιστοσύνη στο αποτελεσματικό κατά 95% εμβόλιο.

«Δεν είμαι υγειονομικός στην πρώτη γραμμή, είμαι μόλις 59 ετών και με σχετικά καλή υγεία, οπότε θεωρώ, ότι θα ήταν απαράδεκτο να κάνω το εμβόλιο πριν από άλλους ανθρώπους, που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη», είχε πει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπουρλά εμβολιάστηκε τελικά την περασμένη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη, όπου ζει με τη σύζυγό του. Όπως μεταδίδει η Daily Mail, ο Μπουρλά δήλωσε «απελευθερωμένος», τώρα που έκανε την πρώτη δόση.

Θα πρέπει να περιμένει δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου, για να αποκτήσει ανοσία. Σύμφωνα με τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC), οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19, μπορούν να συναντώνται σε μικρές ομάδες με άλλα πρόσωπα, που έχουν επίσης εμβολιαστεί πλήρως, χωρίς να φορούν μάσκες.

Ο εμβολιασμός του Άλμπερτ Μπουρλά έγινε λίγο μετά την έγκριση από τις ΗΠΑ ενός τρίτου εμβολίου κατά του κορονοϊού από την εταιρεία Johnson & Johnson.