Νέα Ζηλανδία: Πάλι ταρακουνήθηκε πολύ γερά από 8,1 Ρίχτερ

Νέα Ζηλανδία: Πάλι ταρακουνήθηκε πολύ γερά από 8,1 Ρίχτερ

Νέος σεισμός – Φόβοι για τσουνάμι

Δύσκολα είναι τα πράγματα στη Νέα Ζηλανδία, καθώς σημειώθηκε νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 8,1 βαθμών στα βόρεια των Νησιών Κερμάντεκ, στη Νέα Ζηλανδία, όπως μετέδωσε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS)

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,9 βαθμών. Το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 1.000 χιλιομέτρων νοτίως της Νουκουαλόφα των Νησιών Τόνγκα.

Υπάρχουν φόνοι για τσουνάμι και μάλιστα η κυβέρνηση της χώρας εξέδωσε ανάλογη ανακοίνωση βασιζόμενη στον χθεσινό σεισμό.

Η νέα προειδοποίηση για τσουνάμι, που εξέδωσαν οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας είχε αφορμή τον δεύτερο, πολύ ισχυρό σεισμό, μεγέθους 7,4 βαθμών, που έπληξε τα Νησιά Κερμάντεκ, στα βορειοανατολικά του Βόρειου Νησιού.

Λίγο νωρίτερα είχε σημειωθεί ένας εξίσου ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,2 βαθμών, με επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Βόρειου Νησιού. Και σε αυτήν την περίπτωση εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι, που όμως ήρθη λίγες ώρες αργότερα.

«Αναμένουμε ότι οι παράκτιες περιοχές της Νέας Ζηλανδίας θα βιώσουν ισχυρά και ασυνήθιστα ρεύματα και απρόβλεπτη άνοδο της στάθμης» της θάλασσας, ανέφερε η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Επειγόντων, μετά τον σεισμό στα Νησιά Κερμάντεκ.

Οι αρχές ζήτησαν από τους πολίτες στο Μπέι οφ Άιλαντς και το Γουανγκαρέι να μην πλησιάζουν τις ακτές.

Παρακαλούμε περιμένετε ...