Πρωθυπουργός Πορτογαλίας: Συνεχίστε να τηρείτε τα μέτρα

Πρωθυπουργός Πορτογαλίας: Συνεχίστε να τηρείτε τα μέτρα

Το lockdown οδήγησε σε μείωση κρουσμάτων

Το μικρότερο αριθμό ασθενών με covid στα νοσοκομεία εδώ και 4 μήνες καταγράφει η Πορτογαλία. Ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα προειδοποιεί πως οι περιορισμοί του λοκντάουν, που βρίσκονται σε ισχύ, παραμένουν αναγκαίοι, σε μια χώρα, η οποία πριν από έναν μήνα βρέθηκε στην κορυφή των ποσοστών θανάτων παγκοσμίως.
Για αρκετές εβδομάδες, τον Ιανουάριο, το σύστημα υγείας της Πορτογαλίας βρισκόταν στο χείλος της κατάρρευσης, καθώς η χώρα κατέγραφε τη χειρότερη αύξηση παγκοσμίως σε κατά κεφαλήν μολύνσεις και θανάτους από τον νέο κορονοϊό.
Ωστόσο, το πανεθνικό λοκντάουν που επιβλήθηκε στις 15 Ιανουαρίου συνέβαλε στη μείωση των ποσοστών αυτών. Σήμερα, η χώρα ανακοίνωσε 38 θανάτους και 691 νέα κρούσματα με τους αριθμούς αυτούς να αντιστοιχούν στους μέσους όρους του Οκτωβρίου, όταν οι επιχειρήσεις ήταν ανοικτές.
Η πορτογαλική Αρχή Υγείας DGS ανακοίνωσε πως 1.997 ασθενείς με Covid-19 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία εκτός της ΜΕΘ, ο χαμηλότερος αριθμός από τις 31 Οκτωβρίου. Στις αρχές Φεβρουαρίου, ο αριθμός αυτός ανερχόταν σε 6.869 ασθενείς.
Τα σχέδια για τη σταδιακή άρση του λοκντάουν αναμένεται να ανακοινωθούν στις 11 Μαρτίου.
«Οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί είναι περισσότεροι σε σχέση με εκείνους που έχουν μολυνθεί και αυτό θα έπρεπε να μας κάνει να αντικρίζουμε το μέλλον με ελπίδα», σημείωσε η υπουργός Υγείας Μάρτα Τεμίντο.
Από τον πληθυσμό των 10 εκατομμυρίων Πορτογάλων, οι 885.109 έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...