Ζιμπάμπουε: Παραιτήθηκε ο 71χρονος αντιπρόεδρος για σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Ζιμπάμπουε: Παραιτήθηκε ο 71χρονος αντιπρόεδρος για σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Πλήθος δημοσιευμάτων στον Τύπο της χώρας «κατηγορούν» τον Μοχάντι

Τελικά δεν άντεξε άλλο και παραιτήθηκε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ζιμπάμπουε, Κέμπο Μοχάντι, ο οποίος κατηγορήθηκε τις τελευταίες ημέρες για σεξουαλική παρενόχληση πολλών γυναικών, αν και τονίζει ότι είναι αθώος.

Πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν το τελευταίο διάστημα απομαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνομιλίες, στις οποίες ένας άνδρας που φέρεται ότι ήταν ο Μοχάντι παρενοχλούσε πολλές γυναίκες. Μία εξ αυτών ήταν μια συνεργάτιδά του.

«Παραιτούμαι από το αξίωμα του αντιπροέδρου της Ζιμπάμπουε» και η παραίτηση έχει άμεση ισχύ, έγραψε ο 71χρονος Μοχάντι σε μια επιστολή που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του υπουργείου Πληροφοριών στο Twitter. Πρόσθεσε ότι έλαβε αυτήν την απόφαση «από σεβασμό προς την προεδρία».

Ο πρώην αντιπρόεδρος δηλώνει ωστόσο ότι είναι «θύμα χειραγώγησης των πληροφοριών, παραποίησης των ηχογραφήσεων, κατασκοπείας και πολιτικού σαμποτάζ» και απειλεί ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Ο Μοχάντι, βετεράνος του πολέμου της ανεξαρτησίας της Ζιμπάμπουε και πρώην υπουργός Εσωτερικών επί προεδρίας του Ρόμπερτ Μουγκάμπε, ήταν ο ένας από τους δύο αντιπροέδρους της χώρας.