Βαγδάτη: Ξύλο ανελέητο σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Βαγδάτη: Ξύλο ανελέητο σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Τουλάχιστον 5 τραυματίες

Νέες συγκρούσεις είχαμε σήμερα στο Ιράκ, καθώς τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, όταν δυνάμεις ασφαλείας, με τη χρήση γκλομπ. Έτσι διέλυσαν μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία Ταχρίρ της Βαγδάτης, έγινε γνωστό από πηγές των δυνάμεων ασφαλείας και νοσοκομειακές πηγές.

Ο πάπας Φραγκίσκος έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί το Ιράκ το διάστημα 5-8 Μαρτίου, παρά το γεγονός ότι η κατάσταση ασφαλείας επιδεινώνεται σε ορισμένες περιοχές της χώρας, όπου σημειώθηκε η πρώτη μεγάλη επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη, εδώ και τρία χρόνια.

Περίπου 200 άνθρωποι διαδήλωσαν στην πλατεία Ταχρίρ, αντιδρώντας στη βία των δυνάμεων ασφαλείας εναντίον διαδηλωτών στην πόλη Νασιρίγια, στο νότιο τμήμα της χώρας, την Παρασκευή. Στα επεισόδια έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 8 διαδηλωτές και 250 τραυματίστηκαν, επισημαίνεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν επίσης στους δρόμους της Βασόρας, στο νότιο Ιράκ, σήμερα, σε μια επίδειξη αλληλεγγύης στους διαδηλωτές της Νασιρίγια, μεταδίδει το Ρόιτερς.