Ρωσία: Επείγουσα προσγείωση Boeing 777 με πρόβλημα στον κινητήρα

Ρωσία: Επείγουσα προσγείωση Boeing 777 με πρόβλημα στον κινητήρα

Το πλήρωμα αντέδρασε άμεσα

Νέο πρόβλημα παρουσιάστηκε σε Boeing 777, αλλά αυτή την φορά ήταν της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Rossiya και αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει επείγουσα προσγείωση στην Μόσχα. Το πρόβλημα ήταν στον κινητήρα και το περιστατικό συνέβη σε λιγότερο από μία εβδομάδα μετά εκείνο με την ανάφλεξη του κινητήρα ίδιου τύπου αεροσκάφους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Κατά την διάρκεια της πτήσης 4520 Χονγκ Κονγκ-Μαδρίτη, διαπιστώθηκε κακή λειτουργία του συστήματος ελέγχου του κινητήρα», δήλωσε η εταιρεία με ανακοίνωσή της στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) προσθέτοντας ότι το πλήρωμα αποφάσισε επείγουσα προσγείωση στο αεροδρόμιο της Μόσχας Σερεμέτιεβο.

Η προσγείωση πραγματοποιήθηκε κανονικά. Το αεροσκάφος θα απογειωθεί με προορισμό την Μαδρίτη στις 12.000, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία Rossiya, θυγατρική της Aeroflot.

Την περασμένη εβδομάδα, ο κινητήρας του Boeing 777 της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας United Airlines ανεφλέγη λίγο μετά την απογείωσή του από το Ντένβερ. Την ώρα που επέστρεφε στο αεροδρόμιο, βροχή από συντρίμμια έπεσε σε κατοικημένη ζώνη του Ντένβερ, σημειώνεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Εκτοτε, περισσότερα από 120 Boeing 777 εξοπλισμένα με ένα τύπο κινητήρα Pratt & Whitney PW4000 έχουν ακινητοποιηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το συμβάν είναι ακόμη ένα πλήγμα για την Boeing, η φήμη της οποίας επλήγη έπειτα από δύο αεροπορικά δυστυχήματα σε αεροσκάφη 737 MAX με 346 νεκρούς που προκάλεσε την απαγόρευση των πτήσεων των αεροσκαφών αυτών επί μία διετία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...