Κορονοϊός: Ξανανοίγουν στις 8 Μαρτίου τα σχολεία στη Βρετανία

Κορονοϊός: Ξανανοίγουν στις 8 Μαρτίου τα σχολεία στη Βρετανία

Αποτελούν την προτεραιότητα στο σχέδιο για χαλάρωση του lockdown σύμφωνα με τον Τζόνσον

Προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία βάσει ενός προσεκτικού σχεδίου χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων lockdown που έχουν τεθεί σε ισχύ για την αναχαίτιση της επιδημίας του νέου κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

"Σήμερα θα ανακοινώσω έναν οδικό χάρτη που θα μας οδηγήσει προσεκτικά στην έξοδο από το lockdown ", σημειώνει ο Τζόνσον σε μήνυμά του στο Twitter. "Η προτεραιότητά μας ήταν πάντα να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο, κάτι το οποίο γνωρίζω ότι είναι κρίσιμης σημασίας για τη μόρφωσή τους και την ευημερία τους. Επίσης θα έχουμε ως προτεραιότητα τρόπους για να ξανασυναντηθούν οι άνθρωποι με τα αγαπημένα τους πρόσωπα με ασφάλεια", προσθέτει ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Λίγο νωρίτερα ο υπουργός που είναι αρμόδιος για την εκστρατεία εμβολιασμού κατά της COVID-19 στη Βρετανία Νάντιμ Ζαχάουι δήλωσε ότι τα σχολεία στην Αγγλία θα ξανανοίξουν στις 8 Μαρτίου και ότι δύο οικογένειες ή έξι άνθρωποι θα μπορούν να συναντηθούν σε εξωτερικούς χώρους από τις 29 Μαρτίου στο πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων lockdown .

"Η άποψη που διέπει όλο αυτό είναι ένα σταδιακό ξανάνοιγμα όλης της Αγγλίας, όχι περιφερειακό", δήλωσε ο Ζαχάουι στο LBC Radio. "Τα παιδιά έρχονται πρώτα, άρα η προτεραιότητα είναι τα σχολεία, δύο άνθρωποι θα μπορούν να συναντηθούν σε εξωτερικό χώρο και ίσως να πιουν έναν καφέ μαζί, αυτό είναι επίσης για την 8η Μαρτίου. Στη συνέχεια την 29η (θα επιτραπούν) δύο οικογένειες ή ο κανόνας των έξι (ανθρώπων) και τα υπαίθρια αθλήματα", πρόσθεσε.