Απομακρύνεται η ελπίδα για χαλάρωση των μέτρων στη Γαλλία

Απομακρύνεται η ελπίδα για χαλάρωση των μέτρων στη Γαλλία

«Η τάση δεν είναι δυστυχώς να χαλαρώσουμε τους περιορισμούς»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ παραδέχθηκε σήμερα ότι η ελπίδα για χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων στη Γαλλία απομακρύνεται, με βάση την εξέλιξη της επιδημίας Covid-19 στη χώρα.

«Αυξήθηκε λίγο» και η «τάση δεν είναι δυστυχώς να χαλαρώσουμε τους περιορισμούς», δήλωσε ο Ατάλ στο Grand Jury RTL -LCI- Le Figaro και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε πανεθνικό επίπεδο, «η τάση τις τρεις τελευταίες ημέρες δεν είναι καλή, δεν είναι πλέον καλή», ανέφερε χθες ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν. Μεταξύ Παρασκευής-Σαββάτου, περισσότερα από 22.000 νέα κρούσματα καταγράφηκαν, έπειτα από 24.000 μία ημέρα πριν.

Η πίεση στα νοσοκομεία παραμένει επίσης υψηλή, με 25.269 ασθενείς με Covid-19 να νοσηλεύονται, εκ των οποίων άνω των 3.300 σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

«Αυτός ο ιός μπορεί ακόμη να μας αιφνιδιάζει», υπογράμμισε ο Ατάλ, κάνοντας λόγο για αβεβαιότητες στη διασπορά των διαφόρων μεταλλάξεων, που έχουν εμφανιστεί, όμως «αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αναπόφευκτο».

Ο εκπρόσωπος τύπου επανέλαβε πως στόχος της κυβέρνησης είναι, όσο είναι δυνατόν, να αποφύγει μια τρίτη πανεθνική καραντίνα.