Σαρώνει το δεύτερο κύμα της πανδημίας την Αφρική: Πλησιάζουν τους 100.000 οι θάνατοι

Σαρώνει το δεύτερο κύμα της πανδημίας την Αφρική: Πλησιάζουν τους 100.000 οι θάνατοι

Το ποσοστό θνητότητας είναι στο 2,6%

Τους 100.000 πλησίασε ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό στην Αφρική, που είναι μεν ένα μικρό μέρος μόνο αυτών που έχουν καταγραφεί σε άλλες ηπείρους, όμως αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς καθώς δεύτερο κύμα κρουσμάτων πλημμυρίζει τα νοσοκομεία.

Οι καταγεγραμμένοι θάνατοι στην αφρικανική ήπειρο, στους 99.800, είναι σαφώς λιγότεροι συγκρινόμενοι με τον αριθμό των θανάτων στη Βόρεια Αμερική που έχει καταγράψει πάνω από μισό εκατομμύριο και την Ευρώπη, που πλησιάζει τις 900.000, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters.

Οι θάνατοι αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς σε όλη την Αφρική, κυρίως στο νότιο τμήμα της και ιδιαίτερα στη Νότια Αφρική, την οικονομική δύναμη της ηπείρου, στην οποία αντιστοιχούν περίπου οι μισοί από τους νεκρούς.

Σύμφωνα με στοιχεία του Reuters, το ποσοστό θνητότητας κρουσμάτων στην Αφρική είναι τώρα γύρω στο 2,6%, υψηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο του 2,3% και οριακά πάνω από το 2,4% μετά το πρώτο κύμα των κρουσμάτων –το οποίο εκείνη την περίοδο ήταν καλύτερο σε σχέση με άλλες ηπείρους.