Το πρώτο φορτίο εμβολίων κατά της COVID-19 έφθασε στη Γάζα

Το πρώτο φορτίο εμβολίων κατά της COVID-19 έφθασε στη Γάζα

Είχε μπλοκαριστεί η παρτίδα πριν μέρες από το Ισραήλ

Ένα πρώτο φορτίο εμβολίων κατά του κορονοϊού το οποίο αναμένεται να επιτρέψει τον εμβολιασμό 1.000 ανθρώπων έφθασε σήμερα στη λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσαν οι παλαιστινιακές και οι ισραηλινές αρχές, μετά το μπλοκάρισμα της μεταφοράς από το εβραϊκό κράτος στις αρχές της εβδομάδας.

"Δύο χιλιάδες δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V έφθασαν (στη Γάζα) προερχόμενες από το υπουργείο Υγείας στη Ραμάλα", ανέφεραν σε μια ανακοίνωση οι αρχές της Χαμάς, του ισλαμικού κινήματος που βρίσκεται στην εξουσία στον παλαιστινιακό θύλακο, ο οποίος τελεί υπό ισραηλινό αποκλεισμό.

«Προωθούνται προς αποθηκευτικούς χώρους» στην πόλη της Γάζας, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Κάθε ρωσικό εμβόλιο Sputnik V περιέχει δύο δόσεις του προϊόντος.

Το υπουργείο Υγείας στη Ραμάλα, στη Δυτική Όχθη --περιοχή που χωρίζεται από τη Γάζα από το Ισραήλ--, ανέφερε πως προορίζονται για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της Γάζας.

Η COGAT, η ισραηλινή υπηρεσία στρατιωτικού συνδέσμου με τους Παλαιστίνιους, επιβεβαίωσε στο AFP τη μεταφορά "μέσω του σημείου διέλευσης Κέρεμ Σάλομ" που χωρίζει το ισραηλινό έδαφος από τον θύλακα.

Η μεταφορά πραγματοποιήθηκε με αίτημα της Παλαιστινιακής Αρχής και με "την έγκριση σε (ισραηλινό) πολιτικό επίπεδο", σύμφωνα με την COGAT, η οποία ανέφερε από την πλευρά της ότι στάλθηκαν "1.000 εμβόλια".

Η Παλαιστινιακή Αρχή στη Δυτική Όχθη είχε κατηγορήσει προχθές, Δευτέρα, το Ισραήλ ότι αρνήθηκε την μεταφορά χιλιάδων εμβολίων κατά της COVID-19 στη Γάζα,έναν θύλακα δύο εκατομμυρίων κατοίκων.

Παρακαλούμε περιμένετε ...