Ρεκόρ νοσηλειών στο Περού – Ο κορονοϊός εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς

Ρεκόρ νοσηλειών στο Περού – Ο κορονοϊός εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς

Η χώρα αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας

Το Περού, που είναι αντιμέτωπο με το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, κατέγραψε χθες Παρασκευή ρεκόρ νοσηλειών λόγω covid-19, με 14.333 ασθενείς να νοσηλεύονται, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Τις προηγούμενες 24 ώρες έγιναν 213 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νοσηλευομένων με covid-19 να φτάσει τις 14.333, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Το προηγούμενο ρεκόρ, 14.181 ασθενείς με covid-19 στα νοσοκομεία, είχε καταγραφεί στις 17 Αυγούστου.

Εξάλλου στο Περού ο αριθμός των μολύνσεων αλλά και των θανάτων έχει τετραπλασιαστεί σε σχέση με την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου.

Μέχρι χθες στη χώρα είχαν καταγραφεί 1.229.748 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού – εκ των οποίων 8.439 το προηγούμενο 24ωρο-- και 43.255 θάνατοι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων σημειώνονται στο Περού ελλείψεις σε ιατρικό οξυγόνο, με αποτέλεσμα εκατοντάδες Περουβιανοί να περιμένουν στην ουρά για να βρουν μία φιάλη για τους συγγενείς τους.

Εξάλλου την Τρίτη ξεκίνησε στη χώρα η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της covid-19 για το υγειονομικό προσωπικό, δύο ημέρες αφού έφτασαν στο Περού οι πρώτες 300.000 δόσεις του εμβολίου της κινεζικής εταιρείας Sinopharm. Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας αναμένεται μια δεύτερη παρτίδα με 700.000 δόσεις.

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία για την έναρξη του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού. Στόχος είναι να εμβολιαστούν 26 εκατομμύρια άνθρωποι, σε σύνολο 33 εκατομμυρίων, καθώς και οι αλλοδαποί που διαμένουν στο Περού, κυρίως Βενεζουελάνοι οι οποίοι ανέρχονται σε 800.000.

Παρακαλούμε περιμένετε ...