Υεμένη: Οι αντάρτες Χούθι υποστηρίζουν ότι έπληξαν το διεθνές αεροδρόμιο Άμπχα

Υεμένη: Οι αντάρτες Χούθι υποστηρίζουν ότι έπληξαν το διεθνές αεροδρόμιο Άμπχα

Διαψεύδει η Σαουδική Αραβία

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης υποστηρίζουν ότι έπληξαν σήμερα έναν «σημαντικό στόχο» στο αεροδρόμιο Άμπχα της Σαουδικής Αραβίας, σε απάντηση για τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς του διεθνούς στρατιωτικού συνασπισμού υπό την ηγεσία του Ριάντ.

Το τηλεοπτικό κανάλι Al Masirah TV, που πρόσκεται στους Χούθι, μετέδωσε αυτήν την πληροφορία, επικαλούμενο έναν στρατιωτικό εκπρόσωπο των ανταρτών όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Νωρίτερα ωστόσο, η Σαουδική Αραβία ανέφερε ότι απέτρεψε μια νέα επίθεση στο έδαφός της. «Ένα παγιδευμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος που επιχειρούσε να στοχοθετήσει το αεροδρόμιο Άμπχα αναχαιτίστηκε και καταστράφηκε», σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο στρατιωτικός συνασπισμός.

Το αεροδρόμιο αυτό είχε μπει και πάλι στο στόχαστρο των Χούθι την Τετάρτη και ένα αεροσκάφος που βρισκόταν στο έδαφος είχε πιάσει φωτιά. Την Πέμπτη το Ριάντ έκανε λόγο για άλλη μια αποτυχημένη επίθεση, με βαλλιστικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Αυτή κλιμάκωση, καθώς και οι συγκρούσεις στη βόρεια Υεμένη, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της αμερικανικής κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν. Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι μολονότι οι Χούθι δεν θα χαρακτηρίζονται στο εξής «τρομοκρατική οργάνωση», τα κυριότερα ηγετικά στελέχη τους θα παραμείνουν, ως μεμονωμένα πρόσωπα, στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ.

(φωτογραφία αρχείου)

Παρακαλούμε περιμένετε ...