CDC: Οι εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα μετά από επαφή με κρούσμα

CDC: Οι εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα μετά από επαφή με κρούσμα

Θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκα και να κρατούν τις αναγκαίες αποστάσεις

Οι άνθρωποι που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις των εμβολίων της Pfizer/BioNTech ή της Moderna κατά της Covid-19 δεν είναι -πλέον- ανάγκη να μπουν σε απομόνωση εάν έρθουν σε επαφή με διαγνωσμένο κρούσμα κορονοϊού μέσα στο επόμενο τρίμηνο, σύμφωνα με νέες συστάσεις των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) των ΗΠΑ.

«Οι πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι που πληρούν τα κριτήρια δεν απαιτείται -πλέον- να τίθενται σε καραντίνα μετά την έκθεσή τους σε κάποιον με Covid-19», σύμφωνα με το CDC. Πλήρως εμβολιασμένος θεωρείται κάποιος όταν έχουν περάσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες από τότε που έκανε και τη δεύτερη δόση, ενώ βασικό κριτήριο είναι να μην έχει εμφανίσει συμπτώματα της νόσου.

Από την αρχή της πανδημίας το CDC συνιστούσε ότι όσοι έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα κορονοϊού πρέπει να μπουν σε καραντίνα ή να αυτοαπομονωθούν για ένα διάστημα. Όσοι έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό και έχουν αναρρώσει δεν χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα για 90 ημέρες μετά τη λοίμωξη, ακόμη και εάν σε αυτό το διάστημα έρθουν σε επαφή με διαγνωσμένο κρούσμα όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με το CDC, οι πλήρως εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκα, να κρατούν τις αναγκαίες αποστάσεις και να αποφεύγουν τα πλήθη και τους κακά αεριζόμενους χώρους, καθώς υπάρχει πάντα πιθανότητα -παρόλο που οι ίδιοι δεν θα αρρωστήσουν- να μολυνθούν ασυμπτωματικά και να μεταδώσουν τον ιό.