Κορονοϊός: Ανοίγουν κομμωτήρια και ζωολογικοί κήποι στο Βέλγιο

Κορονοϊός: Ανοίγουν κομμωτήρια και ζωολογικοί κήποι στο Βέλγιο

Στις 26 Φεβρουαρίου αναμένονται οι αποφάσεις για την εστίαση

Το άνοιγμα των κομμωτηρίων, αλλά και των ζωολογικών κήπων στις 13 Φεβρουαρίου αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή του Βελγίου, η οποία συνεδρίασε σήμερα.

Ωστόσο, κλειστά θα παραμείνουν τα κέντρα αισθητικής και όποια άλλη δραστηριότητα απαιτεί επαφή. Το πιο πιθανό είναι να ανοίξουν την 1η Μαρτίου, ενώ στις 26 Φεβρουαρίου θα συνεδριάσει και πάλι η Επιτροπή με βασικό θέμα τις επόμενες κινήσεις σχετικά με την εστίαση.

«Η κατάσταση του κορoνοϊού στη χώρα μας είναι αρκετά σταθερή από τον Δεκέμβριο», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου και προσέθεσε ότι «με την πρώτη ματιά, αυτό μπορεί να ακούγεται σαν όχι και τόσο μεγάλο επίτευγμα, αλλά κατά τη γνώμη μου, είναι.»

Ο Αλεξάντερ Ντε Κρο συμπλήρωσε ότι «παραμείναμε σταθεροί σε μια εποχή που έχουν εμφανιστεί νέες μεταλλάξεις, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε μεγάλες εκρήξεις σε άλλες χώρες». «Νομίζω ότι είναι σημαντικό, γιατί δείχνει ότι λειτουργούν οι κανόνες που έχουμε. Κυρίως επειδή όλοι ακολουθούμε τους κανόνες μαζί» ανέφερε. Ο Βέλγος Πρωθυπουργός τόνισε ότι «πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

Παρακαλούμε περιμένετε ...