Δίκη Τραμπ: Οι κατήγοροι ζητούν από τον πρώην πρόεδρο να καταθέσει ενόρκως στην Γερουσία

Δίκη Τραμπ: Οι κατήγοροι ζητούν από τον πρώην πρόεδρο να καταθέσει ενόρκως στην Γερουσία

Η δίκη πρόκειται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα

Οι Δημοκρατικοί βουλευτές που έχουν αναλάβει το ρόλο των κατηγόρων στη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία, ζήτησαν σήμερα από τον πρώην πρόεδρο να καταθέσει ενόρκως την επόμενη εβδομάδα για τη συμπεριφορά που επέδειξε πριν από τη βίαιη εισβολή στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου.

«Δεδομένου ότι αμφισβητείτε αυτούς τους βάσιμους ισχυρισμούς, σας γράφω για να σας καλέσω να καταθέσετε ενόρκως, είτε πριν ή κατά τη διάρκεια της δίκης στη Γερουσία, όσον αφορά τη συμπεριφορά σας στις 6 Ιανουαρίου 2021», αναφέρει στην επιστολή του προς τον Τραμπ και τους δικηγόρους του ο επικεφαλής των κατηγόρων, ο Δημοκρατικός βουλευτής Τζέιμι Ράσκιν.

Η δίκη του Τραμπ, του πρώτου προέδρου των ΗΠΑ που παραπέμφθηκε δύο φορές από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, πρόκειται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Τραμπ, ο οποίος ισχυρίζεται, χωρίς να παρέχει αποδείξεις, ότι έχασε τις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου λόγω εκτεταμένης εκλογικής απάτης, είχε καλέσει τους υποστηρικτές του να «αγωνιστούν» σε ένα συλλαλητήριο που οργανώθηκε λίγο πριν από την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός του Καπιτωλίου, σκοτώθηκαν στις ταραχές.