Κυριακίδου: Σύντομα περισσότερα εμβόλια πέρα των τριών

Κυριακίδου: Σύντομα περισσότερα εμβόλια πέρα των τριών

«H ΕΕ διαπραγματεύτηκε καλύτερη τιμή», τονίζει η η επίτροπος Υγείας

Τη διαβεβαίωση ότι σύντομα θα υπάρξουν περισσότερα εμβόλια πέρα των τριών που ήδη έχουν εγκριθεί εξέφρασε η επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου κατά την ενημέρωση για τα εμβόλια και τον ευρωπαϊκό εμβολιασμό σε εκδήλωση του ΕΛΚ με μέλη των εθνικών Κοινοβουλίων και του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, σχετικά με τις επιθέσεις εναντίον της Κομισιόν για αργούς ρυθμούς σε σύγκριση με το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, η κ. Κυριακίδου σημείωσε ότι κατά την παραγωγή ενός νέου εμβολίου, δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι οι κίνδυνοι, επομένως η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια είναι εξαιρετικά σημαντικά στοιχεία, τονίζοντας επίσης ότι η ΕΕ διαπραγματεύτηκε καλύτερη τιμή.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επίτροπος Υγείας υπογράμμισε ότι ήταν σημαντικό όλα τα κράτη-μέλη να συμμετέχουν σε κάθε βήμα με διαφάνεια και με σαφή στρατηγική της ΕΕ. Τέλος, η Στέλλα Κυριακίδου εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συνεργασία μεταξύ της BioNTech και της Sanofi.