Τρεις έφηβοι κατηγορούνται για εμπρησμό κατοικίας και τον θάνατο πέντε ανθρώπων

Τρεις έφηβοι κατηγορούνται για εμπρησμό κατοικίας και τον θάνατο πέντε ανθρώπων

Πυρπόλησαν το σπίτι όπου ζούσαν μετανάστες από την Σενεγάλη στο Κολοράντο

Τρεις έφηβοι συνελήφθησαν στο Κολοράντο ως ύποπτοι για την πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε το περασμένο καλοκαίρι στο σπίτι μιας οικογένειας Σενεγαλέζων μεταναστών, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο μικρά παιδιά.

«Θέσαμε υπό κράτηση τρεις ανηλίκους για αυτό το έγκλημα. Οι δύο ύποπτοι είναι ηλικίας 16 ετών και ο τρίτος 15 ετών», ανέφερε η αστυνομία του Ντένβερ. Τα τρία αγόρια γνωρίζονταν μεταξύ τους, αλλά δεν έχουν συγγενική σχέση. Μεταξύ άλλων κατηγορούνται για φόνο εκ προμελέτης, απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης και εμπρησμό.

Ο Τζιμπρίλ Ντριόλ, η σύζυγός του Άτζα και τα τρία παιδιά τους κάηκαν ζωντανοί όταν ξέσπασε η πυρκαγιά στο σπίτι τους, τον περασμένο Αύγουστο στο Ντένβερ. Η υπόθεση αυτή σόκαρε την Πολιτεία και ιδίως τα μέλη της κοινότητας των Σενεγαλέζων μεταναστών. Άλλοι τρεις άνθρωποι που κατοικούσαν στο ίδιο κτίριο γλίτωσαν πηδώντας από τα παράθυρα.

«Η ιστορία αυτή με προβλημάτισε βαθιά. Πολλοί από εμάς αναρωτιόντουσαν ποιος μπόρεσε να διαπράξει ένα τέτοιο έγκλημα σε βάρος μιας εξαιρετικής οικογένειας», δήλωσε ο Δημοκρατικός δήμαρχος της πόλης, Μάικλ Χάνκοκ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Οι φωτογραφίες των δραστών που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αστυνομία έδειχναν άτομα που φορούσαν μάσκες και φούτερ με κουκούλες. Το γεγονός ότι τα θύματα κατάγονταν από τη Σενεγάλη, έσπειρε τον φόβο ότι επρόκειτο για έγκλημα με ρατσιστικά κίνητρα, μια θεωρία ωστόσο την οποία οι αρχές αποκλείουν προς το παρόν. «Οι ερευνητές δεν βρήκαν αποδείξεις που να δείχνουν ότι το κίνητρο ήταν ρατσιστικό», ανέφερε η αστυνομία.

Οι τρεις έφηβοι θα προσαχθούν ενώπιον δικαστηρίου που θα αποφασίσει εάν θα δικαστούν ως ανήλικοι ή ως ενήλικοι.