Ρωσικές κυρώσεις στα social media για υποκίνηση σε διαδηλώσεις υπέρ Ναβάλνι

Ρωσικές κυρώσεις στα social media για υποκίνηση σε διαδηλώσεις υπέρ Ναβάλνι

Η Ρωσία θεωρεί ότι μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρασύρουν ανηλίκους σε κινητοποιήσεις

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα επιβάλουν κυρώσεις κατά των μεγάλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης για «υποκίνηση» ανηλίκων για συμμετοχή σε διαδηλώσεις υπέρ του Αλεξέι Ναβάλνι.

«Τα Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, VKontakte, Odnoklassniki, καθώς και το YouTube θα καταδικασθούν σε καταβολή προστίμου για μη τήρηση των απαιτήσεων για την αποφυγή της δημοσίευσης εκκλήσεων προς ανηλίκους για να συμμετάσχουν σε μη εγκεκριμένες συγκεντρώσεις στις 23 Ιανουαρίου», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ρωσικής εποπτικής αρχής Roskomnadzor, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συνελήφθη ο αδελφός του επικριτή του Κρεμλίνου

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε σήμερα τον αδελφό του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλι, μετά από έρευνα στο διαμέρισμα του αντιπολιτευόμενου πολιτικού στη Μόσχα, ανέφερε η ομάδα του.

Η σύλληψη του ακολουθεί επιδρομές της αστυνομίας στα γραφεία της ομάδας του Ναβάλνι στη Μόσχα και πολλές άλλες ιδιοκτησίες που συνδέονται με αυτόν.

Η ρωσική αστυνομία πληθαίνει τις έρευνες κατά του Ναβάλνι και των ανθρώπων του περιβάλλοντός του, κατήγγειλε η ομάδα του νωρίτερα σήμερα, λίγες ημέρες πριν από τις νέες συγκεντρώσεις που οργανώνονται κατά της ρωσικής εξουσίας.