Κυβέρνηση Μπάιντεν: Ένας Αφροαμερικανός επικεφαλής του Πενταγώνου

Κυβέρνηση Μπάιντεν: Ένας Αφροαμερικανός επικεφαλής του Πενταγώνου

Ο απόστρατος στρατηγός Λόιντ Όστιν στη θέση του υπουργού Άμυνας

Με συντριπτική πλειοψηφία η Γερουσία επικύρωσε σήμερα τον διορισμό του απόστρατου στρατηγού Λόιντ Όστιν στη θέση του υπουργού Άμυνας, στη νέα κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ο Όστιν είναι ο πρώτος Αφροαμερικανός στην ιστορία των ΗΠΑ που αναλαμβάνει επικεφαλής του Πενταγώνου. Ο διορισμός του εγκρίθηκε με 90 ψήφους υπέρ έναντι 2 κατά, πολύ περισσότερες από την απλή πλειοψηφία που χρειαζόταν.

Γερουσιαστές και από τα δύο κόμματα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους που ο Όστιν θα αναλάβει το υπουργείο Άμυνας, μόλις δύο ημέρες μετά την ορκωμοσία του Μπάιντεν στην προεδρία. Ο γερουσιαστής Τζακ Ριντ, ο επόμενος πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, επισήμανε τις πολλές προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας αλλά και του ανταγωνισμού με την Κίνα και τη Ρωσία. «Ο στρατηγός Όστιν είναι ένας ιδιαίτερα προικισμένος ηγέτης, με μακρά και διακεκριμένη καριέρα στον αμερικανικό στρατό», τόνισε.

Ο απερχόμενος, Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Επιτροπής Τζέιμς Ίνχοφ εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του στον Όστιν.

Νωρίτερα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Κογκρέσο είχε εγκρίνει την εξαίρεση με την οποία επιτράπηκε στον Όστιν να τεθεί επικεφαλής του Πενταγώνου μολονότι δεν έχουν περάσει ακόμη επτά χρόνια αφότου αποστρατεύτηκε.