Συγκλονίζουν οι εικόνες με 600 στοιβαγμένα φέρετρα με νεκρούς στο Παλέρμο

Συγκλονίζουν οι εικόνες με 600 στοιβαγμένα φέρετρα με νεκρούς στο Παλέρμο

Έχουν τοποθετηθεί σε σκηνή στο νεκροταφείο ελλείψει άλλου χώρου

Οι εικόνες από το Παλέρμο της Ιταλίας με φέρετρα να στοιβάζονται σε μια σκηνή στο νεκροταφείο την Πέμπτη, συγκλονίζουν.

Εκατοντάδες θύματα του κορονοϊού περιμένουν στον ειδικό χώρο για να ταφούν. Τις εικόνες δημοσιεύει το Ruptly. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, περισσότερα από 600 φέρετρα βρίσκονται στο κοιμητήριο Santa Maria Dei Rotoli στην πόλη της Σικελίας, στοιβαγμένα σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Το αποτεφρωτήριο δεν λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2020.

Την κατάσταση έχει επιδεινώσει η πανδημία του κορονοϊού, η οποία όχι μόνο έχει εκτοξεύσει τον αριθμό των νεκρών αλλά έχει δημιουργήσει ζητήματα και στις διαδικασίες ταφής λόγω των περιορισμών του lockdown.

«Δεν έχουμε πια χώρο να βάλουμε τους νεκρούς», εξηγεί ο επικεφαλής της επιτροπής νεκροταφείων του Παλέρμο Gianluca Inzerillo. «Η πανδημία επιδείνωσε την κατάσταση, προφανώς το λένε τα στοιχεία. Ο αριθμός των σορών που εισέρχονται στα νεκροταφεία μας έχει αυξηθεί σημαντικά», πρόσθεσε ο Inzerillo.

Η Ιταλία είναι μια από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό, καταγράφοντας 2.428.221 επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 και 84.202 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με στοιχεία από το πανεπιστήμιο Johns Hopkins.