Κίνα: Εστία μολύνσεων Covid -19 σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος

Κίνα: Εστία μολύνσεων Covid -19 σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος

Ανησυχία από νέα κρούσματα

Δέκα επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19 εντοπίστηκαν σε εργοστάσιο όπου σφαγιάζονται 50 εκατομμύρια κοτόπουλα ετησίως στην πόλη Χαρμπίν, στη βορειοανατολική Κίνα. Παράλληλα 103 κρούσματα ανακοίνωσαν οι Αρχές της χώρας.

Το εργοστάσιο ανήκει στην ταϊλανδική εταιρεία Charoen Pokphand, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής κρέατος πουλερικών παγκοσμίως. Οι καταναλωτές οι οποίοι μέχρι τώρα ανησυχούσαν κυρίως για την ασφάλεια των εισαγόμενων τροφίμων πλέον έχουν να ανησυχούν και για τα εγχώρια.

Άλλοι 28 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο και τρία μέλη των οικογενειών τους είναι θετικοί στον κορονοϊό, αλλά δεν εμφανίζουν συμπτώματα, δήλωσαν αξιωματούχοι χθες Πέμπτη κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Αν και οι αρχές της Κίνας εντόπισαν τον κορονοϊό σε εισαγόμενο κατεψυγμένο κρέας ή ψάρια, μέχρι στιγμής δεν είχαν εντοπιστεί σημαντικές εστίες της covid-19 σε εγχώρια εργοστάσια επεξεργασίας τροφίμων.

Φαίνεται ότι ο ιός έχει κάποια προτίμηση στα εργοστάσια επεξεργασίας κρέατος καθώς εργαζόμενοι σε αυτά στις ΗΠΑ, τη Βραζιλία αλλά και την Ευρώπη ήταν μεταξύ των ομάδων που επλήγησαν περισσότερο από την covid-19 πέρυσι, με χιλιάδες από αυτούς να μολύνονται από κορονοϊό.