Κορονοϊός: Δεν σχετίζονται με το εμβόλιο οι 23 θάνατοι στην Νορβηγία

Κορονοϊός: Δεν σχετίζονται με το εμβόλιο οι 23 θάνατοι στην Νορβηγία

Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 40 εκατ. άνθρωποι σε 51 χώρες

Δεν υπάρχει συσχέτιση των 23 θανάτων στην Νορβηγία με τον εμβολιασμό των θανόντων, σύμφωνα με τις αρχές της σκανδιναβικής χώρας που εξέτασαν διεξοδικά τα τραγικά περιστατικά, δήλωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, αναφερόμενη στα δημοσιεύματα σχετικά με το θέμα.

Ακόμα, ανέφερε κατά την ενημέρωση για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο covid-19, ότι οι εμβολιασμοί παγκοσμίως εξελίσσονται ανάλογα με την διαθεσιμότητα των εμβολίων και έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα 40 εκατ. άνθρωποι σε 51 χώρες.

«Ο έλεγχος ανοσογονικότητας, η αποτελεσματικότητα εμβολίων και η ασφάλεια τους είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των εμβολίων. Η παρακολούθηση για τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες συνεχίζεται και μετά την χορήγησή τους», είπε. «Σε κάθε χώρα καταγράφονται όλα τα περιστατικά ανεπιθύμητων ενεργειών και όλα υφίστανται ενδελεχή έλεγχο, δηλαδή, εάν συνδέεται η ανεπιθύμητη ενέργεια με τον εμβολιασμό», σημείωσε η κ. Θεοδωρίδου.

Ξεκαθάρισε ότι το εμβόλιο το ίδιο δεν προκαλεί νόσο και είπε, ότι «με όριο 15 μέρες πριν από τον εμβολιασμό και 15 μετά μπορεί να γίνουν τα εμβόλια γρίπης και πνευμονιόκοκκου».

Παρακαλούμε περιμένετε ...