Βέλγιο: Τα δύο τρίτα των τροφίμων ενός οίκου ευγηρίας μολύνθηκαν από τη βρετανική μετάλλαξη

Βέλγιο: Τα δύο τρίτα των τροφίμων ενός οίκου ευγηρίας μολύνθηκαν από τη βρετανική μετάλλαξη

Ο εμβολιασμός επρόκειτο να ξεκινήσει αυτήν την εβδομάδα ωστόσο αυτό κατέστη αδύνατο λόγω του μεγάλο αριθμού ασθενών

Τα δύο τρίτα των τροφίμων ενός οίκου ευγηρίας στο βορειοδυτικό Βέλγιο, ήτοι 75 άνθρωποι, μολύνθηκαν από τη βρετανική μετάλλαξη της Covid-19, είπε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δήμαρχος της φλαμανδικής κοινότητας Χάουτουλστ.

Συνολικά 128 άνθρωποι σε αυτήν την πόλη των 10.000 κατοίκων διαγνώστηκαν θετικοί σε αυτήν τη μετάλλαξη, εξήγησε ο Γιόρις Χίντρικ στο AFP, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες που δημοσίευσαν τοπικές εφημερίδες.

Τρεις τρόφιμοι του οίκου ευγηρίας De Groene Verte στο Μέρκεμ πέθαναν, έγινε επίσης γνωστό από τον δήμαρχο σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η προέλευση της μόλυνσης δεν έχει καθοριστεί, ωστόσο πρόκειται για μια «έμμεση πηγή», καθώς κανένα πρόσωπο γνωστό δεν ταξίδεψε στη Βρετανία, σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως «όλες οι κοινωνικές και αθλητικές δραστηριότητες απαγορεύτηκαν» στην κοινότητα. Οι προσβληθέντες από τη μετάλλαξη θα μείνουν σε καραντίνα για 10 ημέρες, αντί για 7, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο εμβολιασμός επρόκειτο να ξεκινήσει αυτήν την εβδομάδα στον οίκο ευγηρίας, ωστόσο αυτό κατέστη αδύνατο λόγω του μεγάλου αριθμού των ασθενών, σημείωσε.