Κορονοϊός: Παράταση μέτρων έως την 1η Φεβρουαρίου στην Ουγγαρία

Κορονοϊός: Παράταση μέτρων έως την 1η Φεβρουαρίου στην Ουγγαρία

Για «ένδεια εμβολίων» μίλησε ο Όρμπαν

Έως την 1η Φεβρουαρίου παρατείνει η Ουγγαρία τα μέτρα για τον περιορισμό των μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό, οι οποίοι περιλαμβάνουν και νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, όπως δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν στο κρατικό ραδιόφωνο.

Ο Ορμπάν δήλωσε ακόμη πως θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση στα δευτεροβάθμια σχολεία της χώρας. Τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης άνοιξαν αυτή την εβδομάδα.

Από τις 11 Νοεμβρίου έχουν κλείσει όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια, τα οποία παραδίδουν πλέον μόνο φαγητά σε πακέτο, ενώ έχει τεθεί σε ισχύ απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 20:00 και έχουν απαγορευτεί όλες οι συγκεντρώσεις, καθώς ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας πλήττει τη χώρα.

Ο Ορμπάν επέκρινε την προμήθεια εμβολίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και επαίνεσε τη Βρετανία, η οποία ακολούθησε τον δικό της δρόμο.

«Οι Βρετανοί, αντί να αφήσουν τις Βρυξέλλες να το κάνουν, διαπραγματεύθηκαν οι ίδιοι και βρίσκονται τώρα σε πολύ καλύτερη κατάσταση», δήλωσε ο Ορμπάν.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «η ένδεια εμβολίων» έδειξε επίσης πως τα κράτη μέλη της ΕΕ θα πρέπει να ασχολούνται με πολύ περισσότερα θέματα σε εθνική βάση, αντί να αφήνουν τις Βρυξέλλες να ενεργούν για λογαριασμό τους.