Ρωσία: Ο συνδυασμός των εμβολίων Sputnik-V και AstraZeneca θα προστατεύει για 2 χρόνια

Ρωσία: Ο συνδυασμός των εμβολίων Sputnik-V και AstraZeneca θα προστατεύει για 2 χρόνια

Υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών για την ανάπτυξη του εμβολίου

Ο συνδυασμός του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V και του εμβολίου της βρετανο-σουηδικής φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca θα εγγυάται την προστασία από την νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός για δύο χρόνια, δήλωσε σήμερα ο Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, ο διευθυντής του επιστημονικού Κέντρου Γκαμαλέι της Μόσχας, που ανέπτυξε το ρωσικό εμβόλιο, σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο Ρωσία-24.

«Τα κύτταρα μνήμης με την χρήση ενός τέτοιου υβριδικού εμβολίου αποτελούμενου από δύο συστατικά, θα διαμορφώνονται πολύ καλύτερα. Και το εμβόλιο, προφανώς θα προστατεύει τον εμβολιαζόμενο όχι για 3-4 μήνες, αλλά τουλάχιστον για δύο χρόνια» δήλωσε ο Γκίντσμπουργκ. Σύμφωνα με τον Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, ο συνδυασμός των εμβολίων θα δώσει επίσης την δυνατότητα να ενισχυθεί το επίπεδο της ανοσίας που θα δημιουργείται με την χρήση του σκευάσματος.

Νωρίτερα το Επιστημονικό ερευνητικό κέντρο Γκαμαλέι, το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF), η ρωσική φαρμακευτική εταιρεία R-Pharm και η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca υπόγραψαν μνημόνιο συνεργασίας στον τομέα της ανάπτυξης του εμβολίου κατά του κορονοϊού.