Κορονοϊός: Τεράστιες ουρές έξω από τα σούπερ μάρκετ στη Βρετανία

Κορονοϊός: Τεράστιες ουρές έξω από τα σούπερ μάρκετ στη Βρετανία

Η καραντίνα και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί άλλαξαν τα σχέδια των Βρετανών για τα Χριστούγεννα - Δείτε βίντεο

Οι Βρετανοί έτρεξαν σήμερα στα σούπερ μάρκετ για να κάνουν προμήθειες για τα Χριστούγεννα, αφού οι αυστηρότεροι περιορισμοί που επέβαλε η κυβέρνηση τια την αντιμετώπιση της πανδημίας, σήμαναν και αλλαγή των σχεδίων τους για την εορταστική περίοδο.

Ταυτόχρονα, πολλές χώρες κλείνουν τα σύνορά τους με το Ηνωμένο Βασίλειο, γεγονός που εγείρει τον φόβο ότι θα παρουσιαστούν ελλείψεις σε ορισμένα αγαθά. Τεράστιες ουρές είχαν σχηματιστεί γύρω από ορισμένα σούπερ μάρκετ των αλυσίδων Tesco, Sainsbury's, Waitrose, Marks & Spencer, Aldi και Lidl στο Λονδίνο, όπως ανέφεραν δημοσιογράφοι του πρακτορείου Reuters.

Πολλοί καταναλωτές αγόραζαν παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα εδέσματα, ή προσπαθούσαν να προσαρμόσουν το εορταστικό δείπνο, αφού ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επέβαλε τα νέα, αυστηρότερα μέτρα τα οποία σημαίνουν ότι πολλές οικογένειες δεν θα καταφέρουν να συγκεντρωθούν για τα Χριστούγεννα. Έτσι, αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να προμηθευτούν τρόφιμα για να μαγειρέψουν μόνοι τους στο σπίτι. «Την Κυριακή είχε πολλή δουλειά, σήμερα επικρατεί τρέλα», είπε ο διευθυντής ενός σούπερ μάρκετ.

Στο Waitrose του Κλάπαμ, πολλοί καταναλωτές είχαν σχεδιάσει να φύγουν από το Λονδίνο για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με τις οικογένειές τους, όμως τώρα αναγκάστηκαν να ψωνίσουν, αφού θα περάσουν την εορταστική περίοδο στην πρωτεύουσα. Σε κάποια σούπερ μάρκετ εξαντλήθηκε το κρέας και το γάλα. Υπάρχει πάντως επάρκεια στα είδη που συνήθως αποτελούν τις «αγορές πανικού», όπως στα ζυμαρικά και τα κονσερβαρισμένα φασόλια.

Το Sainsbury’s προειδοποίησε νωρίτερα σήμερα, ότι θα αρχίσουν να αδειάζουν τα ράφια στα βρετανικά σούπερ μάρκετ, αν δεν αποκατασταθεί σύντομα η οδική συγκοινωνία με την ηπειρωτική Ευρώπη. Για το χριστουγεννιάτικο δείπνο όμως υπάρχει επάρκεια σε όλα τα απαραίτητα είδη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...