Βραζιλία κορονοϊός: Τουλάχιστον 25.445 κρούσματα και 408 θάνατοι σε 24 ώρες

Βραζιλία κορονοϊός: Τουλάχιστον 25.445 κρούσματα και 408 θάνατοι σε 24 ώρες

Η Βραζιλία κατατάσσεται δεύτερη παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των θυμάτων

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 25.445 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ 408 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ωστόσο, το υπουργείο επισήμανε ότι από τα στοιχεία αυτά λείπει η πολιτεία Σαν Πάουλου, η πολυπληθέστερη της χώρας, όπου οι αρχές δεν μπόρεσαν να στείλουν νεότερα δεδομένα λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής ανέρχεται κατά τα επίσημα στοιχεία σε 186.764 νεκρούς επί συνόλου 7.238.600 μολύνσεων. Η Βραζιλία κατατάσσεται δεύτερη παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των θυμάτων, πίσω από τις ΗΠΑ, και τρίτη ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων, πίσω από τις ΗΠΑ και την Ινδία όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που υπέκυψαν χθες στην ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορονοϊός ήταν η 87χρονη ηθοποιός Νισέτσε Μπρούνου, πρωταγωνίστρια σε τηλεοπτικές σαπουνόπερες.

Σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου Datafolha που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Folha de São Paulo, το 79% των Βραζιλιάνων ανέφερε πως γνώριζε προσωπικά κάποιον που έχασε τη ζωή του εξαιτίας της πανδημίας, ενώ το 73% έκρινε ότι η κατάσταση χειροτερεύει.