Νέες προκλήσεις Ακάρ: Η Ελλάδα να αποστρατικοποιήσει 16 νησιά

Νέες προκλήσεις Ακάρ: Η Ελλάδα να αποστρατικοποιήσει 16 νησιά

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας εξαπέλυσε επίθεση και εναντίον ΗΠΑ και Γαλλίας

Την προκλητική ρητορική συνεχίζει η Άγκυρα απέναντι τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις ΗΠΑ, αλλά και την Γαλλία.

Ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, επανέφερε το θέμα της αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών, ενώ διεμήνυσε και στην Ουάσιγκτον ότι θα κρατήσει στο οπλοστάσιό της τους ρωσικούς πυραύλους S-400, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης. «Η Συνθήκη της Λωζάνης και των Παρισίων λένε να αποστρατικοποιήστε 23 νησιά. Εσείς έχετε στρατό στα 16. Απαντήστε. Δεν υπάρχουν χώρες στον κόσμο με 6 μίλια χωρικών υδάτων και 10 μίλια εναέριου χώρου» είπε ο Χουλουσί Ακάρ αναφερόμενος στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στις αμερικανικές κυρώσεις, εξέφρασε την ανυποχώρητη στάση της ΆγΚυρας, λέγοντας ότι «πήραμε τους S-400, για να τους χρησιμοποιήσουμε. Δεν τίθεται θέμα πώλησής τους». Από τα πυρά Ακάρ δεν ξέφυγε ούτε η Γαλλία, για την οποία είπε ότι «η Γαλλία ασχολείται με την Τουρκία. Κάνει δουλειές που ξεπερνούν το μπόι της».

Την ίδια ώρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καλείται να αντιμετωπίσει και την εσωτερική κριτική, καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου τον κατηγορεί για σπατάλη και θέτει το ερώτημα γιατί ο Τούρκος πρόεδρος να διαθέτει 13 αεροσκάφη. «Μιλάμε για απίστευτη σπατάλη. Γιατί ο Ερντογάν έχει 13 αεροπλάνα; Ποιος είναι ο λόγος να έχει 13 αεροπλάνα. Ο ίδιος είναι ικανός να αγοράσει 20, ίσως και 50 αεροπλάνα» είπε.