Ερντογάν: Επίθεση εναντίον της κυριαρχίας της Τουρκίας οι αμερικανικές κυρώσεις

Ερντογάν: Επίθεση εναντίον της κυριαρχίας της Τουρκίας οι αμερικανικές κυρώσεις

Ο Τούρκος Πρόεδρος δεν έκρυψε την έντονη ενόχληση της Άγκυρας

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατήγγειλε σήμερα τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την Ουάσινγκτον εναντίον της Τουρκίας, επειδή αγόρασε ένα ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας, χαρακτηρίζοντάς τις επίθεση εναντίον «της κυριαρχίας» της χώρας του.

«Για τι είδους συμμαχία πρόκειται; Η απόφαση αυτή είναι μια ανοικτή επίθεση εναντίον της κυριαρχίας μας», δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος στη διάρκεια ομιλίας του στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, αναφερόμενος στη συμμετοχή της Τουρκίας και των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ.

Στην ομιλία του, ο Ερντογάν υποστήριξε ακόμη πως οι αμερικανικές κυρώσεις θα αποτύχουν στον στόχο τους που, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να αποθαρρύνουν στις προσπάθειες της αμυντικής βιομηχανίας της Άγκυρας.

Ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε επίσης πως οι κυρώσεις δείχνουν μια εχθρική στάση των Ηνωμένων Πολιτειών έναντι Τουρκίας, αλλά πρόσθεσε πως τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν απ' αυτές, θα ξεπερασθούν.

1
σχόλιο
  1. avatar Θ.Τ

    Οι ΗΠΑ ενοχλούνται ασφαλώς για το διπλό ρόλο που θέλουν να παίξουν οι τούρκοι με τους Ρώσους. Αλλά νομίζω ότι ανησυχούν και για τον ρόλο που θέλουν να παίξουν ως περιφερειακή δύναμη στην περιοχή με τις επεκτατικές τάσεις που δείχνουν, και την περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου Αντίθετα τα μεγαλύτερα Ευρωπαϊκά κράτη σιωπούν στην αλαζονική και επικίνδυνη συμπεριφορά της τουρκίας εξοπλίζιντάς την.

Παρακαλούμε περιμένετε ...