Κορονοϊός: Νωρίτερα η έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech – Η νέα ημερομηνία για το «πράσινο φως» στην Ευρώπη

Κορονοϊός: Νωρίτερα η έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech – Η νέα ημερομηνία για το «πράσινο φως» στην Ευρώπη

Η Γερμανία πιέζει για ταχύτερες αποφάσεις

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) στοχεύει στην έγκριση του εμβολίου κατά της COVID-19 που ανέπτυξαν οι Pfizer και BioNTech στις 23 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές και πηγές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο EMA ανέφερε στις αρχές Δεκεμβρίου ότι σχεδιάζει να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer έως τις 29 Δεκεμβρίου και το εμβόλιο της Moderna έως τις 12 Ιανουαρίου.

Η Γερμανία υπολογίζει στην έγκριση του εμβολίου κατά της Covid-19 για την Ευρωπαϊκή Ένωση «πριν από τα Χριστούγεννα», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν, ενώ μέχρι στιγμής η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) έχει αναφερθεί σε μία απόφαση «το αργότερον μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου».

«Ο στόχος είναι να καταλήξουμε σε μία έγκριση πριν από τα Χριστούγεννα, θέλουμε να ξεκινήσουμε τον εμβολιασμό πριν από τέλος του έτους», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας, καθώς έχει γίνει εμφανές ότι η γερμανική κυβέρνηση χάνει την υπομονή της για τον χρόνο που παίρνει στις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές να εγκρίνουν ένα εμβόλιο που ήδη χρησιμοποιείται από πολλές χώρες.

Στο μεταξύ άλλες χώρες, όπως ο Καναδάς, η Σιγκαπούρη ή το Μπαχρέιν, έχουν ήδη αρχίσει τις δικές τους εκστρατείες εμβολιασμού.