Κορονοϊός: Η Πολωνία απειλείται από τρίτο κύμα της πανδημίας

Κορονοϊός: Η Πολωνία απειλείται από τρίτο κύμα της πανδημίας

Οι αρχές έκλεισαν τα σχολεία, τα εστιατόρια και τα αθλητικά κέντρα

Η Πολωνία αντιμετωπίζει πραγματική απειλή από ένα τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας 'Ανταμ Νιτζιέλσκι, προσθέτοντας ότι ο ίδιος συνιστά τη συνέχιση των περιορισμών που ισχύον τώρα έως τουλάχιστον τις 17 Ιανουαρίου.

Έως και σήμερα η Πολωνία, μια χώρα περίπου 38 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει αναφέρει συνολικά 1.140.572 κρούσματα κορονοϊού και 22.960 θανάτους.

Οι αρχές έκλεισαν τα σχολεία, τα εστιατόρια και τα αθλητικά κέντρα, μετά τους υψηλούς αριθμούς - ρεκόρ νέων μολύνσεων που κατέγραψε η Πολωνία στις αρχές Νοεμβρίου, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

"Προκειμένου να αποφευχθεί ένα τρίτο κύμα, θα προτείνω οι περιορισμοί να παραμείνουν στο τρέχον επίπεδο ... Θα προτείνω να παραταθούν έως τουλάχιστον τις 17 Ιανουαρίου", δήλωσε ο Νιντζιέλσκι σε συνέντευξη Τύπου μετά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Ματέους Μοραβιέτσκι και τον πρόεδρο Αντρέι Ντούντα.

Η κυβέρνηση αναμένεται να εγκρίνει ένα εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού αύριο, Τρίτη. Ο Μοραβιέτσκι δήλωσε νωρίτερα αυτόν το μήνα ότι η κυβέρνησή του αγόρασε περισσότερες από 60 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 από έξι παραγωγούς του εμβολίου.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορονοϊό