Κορονοϊός: Η πρώτη νοσοκόμα που έκανε το εμβόλιο στις ΗΠΑ

Κορονοϊός: Η πρώτη νοσοκόμα που έκανε το εμβόλιο στις ΗΠΑ

«Ελπίζω να σημαίνει το ξεκίνημα του τέλους μιας πολύ οδυνηρής περιόδου» δήλωσε η Sandra Lindsay

Ιστορική στιγμή για τις ΗΠΑ σήμερα Δευτέρα, καθώς είναι γεγονός ο πρώτος εμβολιασμός κατά του κορονοϊού.

Πρόκειται για εργαζόμενη νοσοκόμα σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, η οποία έκανε το εμβόλιο  των Pfizer-BioNTech και μάλιστα σε ζωντανή μετάδοση, παρουσία του κυβερνήτη Άντριου Κουόμο.

Η Sandra Lindsay δήλωσε μετά τον εμβολιασμό της, όπως μετέδωσε το CNN: «Αισθάνομαι σήμερα ανακουφισμένη. Ελπίζω να σημαίνει το ξεκίνημα του τέλους μιας πολύ οδυνηρής περιόδου για τη χώρα μας. Θέλω να τονίσω ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές. Είμαστε σε μια πανδημία και όλοι πρέπει να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί για να μπει ένα τέλος και να μην εγκαταλείψουμε γρήγορα. Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ αλλά χρειάζεται να συνεχίσουμε να φοράμε τις μάσκες μας, να κρατάμε αποστάσεις.

Πιστεύω στην επιστήμη. Ως νοσοκόμα η δουλειά μου καθοδηγείται από την επιστήμη. Ενθαρρύνω τους πάντες να κάνουν το εμβόλιο».

Λεπτά μετά τον εμβολιασμό της νοσηλεύτριας, γύρω στις 09.30 το πρωί τοπική ώρα (16.30 ώρα Ελλάδας) ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έγραψε σε ένα tweet:

«Χορηγήθηκε το πρώτο εμβόλιο. Συγχαρητήρια ΗΠΑ! Συγχαρητήρια, κόσμε!».

Οι πρώτες 2,9 εκατομμύρια δόσεις άρχισαν να μεταφέρονται στα κέντρα διανομής στις ΗΠΑ χθες, μόλις 11 μήνες αφότου η χώρα κατέγραψε τα πρώτα κρούσματα Covid-19.

Έως σήμερα, οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει 16.286.343 κρούσματα και 299.489 θανάτους από τον ιό.

Στη Νέα Υόρκη, εκτός της νοσηλεύτριας Σάντρα Λίντσεϊ, ένας γιατρός που εργάζεται στο νοσοκομείο Lenox Hill θα είναι επίσης μεταξύ των πρώτων που θα κάνουν το εμβόλιο δημοσίως σήμερα, στο Long Island Jewish Medical Center στο Κουίνς, σύμφωνα με το Northwell Health, το μεγαλύτερο νοσοκομειακό σύστημα στην πολιτεία.

«Ο δρ. Ντούρασο και η νοσηλεύτρια Λίντσεϊ έχουν εργαστεί ακούραστα για να απαλύνουν τον πόνο των ασθενών με Covid-19, από τότε που η επιδημία ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη πριν από 10 μήνες», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Northwell.

«Ελπίζουν και οι δύο ότι η προθυμία τους να βρεθούν μεταξύ των πρώτων που θα εμβολιαστούν στην περιοχή θα αποτελέσει παράδειγμα στο γενικό σύνολο για να επωφεληθεί αυτής της σωτήριας για τη ζωή θεραπείας».

Νοσοκομεία στο Τέξας, στη Γιούτα και τη Μινεσότα γνωστοποίησαν επίσης ότι αναμένουν να παραλάβουν σήμερα τις πρώτες δόσεις του εμβολίου επιλεγμένα νοσοκομεία, οι οποίες θα χορηγηθούν αμέσως.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορονοϊό