Κορονοϊός: Κλείνουν τα σχολεία στη Νότια Κορέα λόγω αύξησης κρουσμάτων

Κορονοϊός: Κλείνουν τα σχολεία στη Νότια Κορέα λόγω αύξησης κρουσμάτων

Οι περισσότερες μολύνσεις εντοπίστηκαν στη Σεούλ

Οι αρχές της Νότιας Κορέας ζήτησαν από τα σχολεία να κλείσουν από αύριο Τρίτη στην πρωτεύουσα Σεούλ και στις γύρω περιοχές, καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με το χειρότερο κύμα του κορονοϊού από τότε που ξέσπασε η πανδημία τον Φεβρουάριο.

Τα σχολεία στην περιοχή της πρωτεύουσας θα μεταφέρουν τα μαθήματα στο διαδίκτυο έως το τέλος του μήνα, καθώς αυστηροποιούνται τα περιοριστικά μέτρα που έχουν στόχο την ανάσχεση της εξάπλωσης της covid-19 αφού τα μέχρι τώρα μέτρα δεν έχουν καταφέρει να αντιστρέψουν την ανοδική τάση των κρουσμάτων.

Το κλείσιμο των σχολείων είναι ένα βήμα προς την εφαρμογή των μέτρων Φάσης 3, τα οποία αν τεθούν σε ισχύ, ουσιαστικά θα σημάνουν το κλείσιμο της τέταρτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ασίας.

Ο Νοτιοκορεάτης πρωθυπουργός Τσουνγκ Σίε- κιούν δήλωσε ότι η επιβολή των μέτρων αυτών είναι ένα βήμα πριν από την εφαρμογή του οποίου χρειάζεται προσεκτική εξέταση της κατάστασης, την ώρα που η κυβέρνηση δέχεται ολοένα και περισσότερες πιέσεις να κάνει περισσότερα για να περιορίσει την εξάπλωση της επιδημίας στη χώρα.

“Η κυβέρνηση αυτή δεν θα διστάσει να λάβει την απόφαση να προχωρήσει στα μέτρα Φάσης 3, αν θεωρηθεί απαραίτητο, καθώς λαμβάνει υπόψη της τις απόψεις των σχετικών υπουργείων, των τοπικών κυβερνήσεων και των ειδικών”, δήλωσε ο Τσουνγκ.

Το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) ανακοίνωσε σήμερα 718 νέες μολύνσεις κορονοϊού, μείωση από το ημερήσιο ρεκόρ των 1.030 κρουσμάτων χθες Κυριακή. Μεταξύ των νέων κρουσμάτων, τα 682 είχαν μεταδοθεί στην κοινότητα, επεσήμανε.

Οι περισσότερες μολύνσεις εντοπίστηκαν στη Σεούλ, στη γειτονική πόλη- λιμάνι Ιντσεόν και την επαρχία Γκιεόνγκι, όπου ζουν περισσότεροι από 25 εκατομμύρια άνθρωποι.

Συνολικά στη Νότια Κορέα έχουν καταγραφεί 43.484 κρούσματα covid-19 και 587 θάνατοι.

Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει μια ευρεία προσπάθεια ιχνηλάτησης επαφών στην οποία συμμετέχουν εκατοντάδες στρατιωτικοί, αστυνομικοί και αξιωματούχοι.

Οι υγειονομικές αρχές επεσήμαναν ότι το πρόσφατο κύμα των μολύνσεων οφείλεται κυρίως σε συγκεντρώσεις φίλων και συγγενών, οι οποίες δεν επηρεάζονται από τα μέτρα κοινωνικής απόστασης που υιοθετούνται.

Με δεδομένο τον ρυθμό αναπαραγωγής, δηλαδή τον αριθμό των ατόμων που μολύνονται από κάθε κρούσμα, ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων ενδέχεται να φτάσει τις 1.200, σύμφωνα με τον διευθυντή του KCDC Ζέονγκ Έουν- κιεόνγκ.